Habur'da İhracat Durma Noktasına Geldi - Son Dakika
Güncel

Habur'da İhracat Durma Noktasına Geldi

Habur\'da İhracat Durma Noktasına Geldi

Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Süleyman Cağlı, Irak’ta yaşanan olaylar nedeniyle ihracatta ciddi anlamda gerileme yaşadığını söyledi.

08.07.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Süleyman Cağlı, Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle ihracatta ciddi anlamda gerileme yaşadığını söyledi. Başkan Çağlı, yaşanan olaylardan esnafın da zarar gördüğünü ifade etti.

Habur Sınır Kapısı'nda açıklamada bulunan Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Süleyman Cağlı, Irak'a yapılan ihracatın durma noktasına geldiğini söyledi. Başkan Çağlı, "Irak'ta ihracatla ilgili gerçekten şu anda çok ciddi bir sıkıntı var. İhracat tamamen düştü diyebiliriz. Şu anda kimse ihracat yapamıyor. Karşı tarafta işte çok tedirgin bir durum var. Öbür tarafta mallar satılmıyor, ticaretimiz durdu diyebiliriz. Ramazan ayının da etkisi ile özellikle inşaat malzemeleri hiç gitmiyor. Gıda malzemelerinde yüzde 50 oranında düşüşler yaşanıyor. Böyle bir aşamadayız. İster istemez insanlar da bir tedirginlik var. Karşı tarafta her ne kadar Kürdistan bölgesi işin içinde olmasa bile çok yakın komşularında ciddi bir savaş var. Yani bu savaşta dolayı herkes korkuyor herkes şu anda işini gücünü durdurdu" dedi.

Irak'ta benzin sıkıntısı olduğunu dile getiren Çağlı, bu nedenle Iraklı vatandaşların Türkiye'ye gelemediklerini ve bu yüzden esnafın büyük oranda zarar gördüğünü kaydetti. Başkan Süleyman Çağlı, Türkiye'nin Irak'a benzin gönderme olasılığın olduğunu ve bunun bir nebze de olsa sorunun giderilebileceğini dile getrdi.

Çağlı, tek temennilerinin Irak'ta yaşanan olayların bir an önce son bulması ve ihracatın tekrar eski seviyesine gelmesi olduğunu sözlerine ekledi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Habur'da İhracat Durma Noktasına Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement