Hacılar Yurda Dönmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Hacılar Yurda Dönmeye Başladı

Hacılar Yurda Dönmeye Başladı

Kutsal topraklarda Hac ibadetini tamamlayan hacılardan ilk kafile yurda döndü.

08.10.2014 17:06

Kutsal topraklarda Hac ibadetini tamamlayan hacılardan ilk kafile yurda döndü.

Haber-Kamera İbrahim YILDIZ İstanbul DHA

Kutsal topraklarda Hac ibadetini tamamlayan hacılardan ilk kafile yurda döndü. Cidde'den İstanbul'a gelen hacıların, yanlarında yakınları için zemzem suyu ve çeşitli hediyelik eşyalar getirdikleri görüldü.

Hac ibadetini tamamlayan hacılar, Suudi Arabistan Havayolları'na ait bir uçakla saat 14.00'te Cidde'den İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan hacılar, çok mutlu olduklarını belirterek, Hac sırasında tüm insanlar için dua ettiklerini söylediler. Atatürk Havalimanı'nda yakınları tarafından karşılanan hacılar hasret giderdiler.

AİLESİYLE BİRLİKTE HACI OLDU

Hac ibadetini kızı Beyza ve eşi Seval Aydın ile birlikte yerine getirmenin mutluluğu içerisinde olduğunu söyleyen Selçuk Aydın, 'İlk defa Hacca gittim ve Hac ibadetimi tamamlayıp döndüm. Hac için 4 yıl önce ismimizi yazdırmıştık. 6 yaşındaki küçük oğluma da çıkmıştı ama yaşı küçük olduğu için onu götüremedim. Ama kızım Beyza 12 yaşında olduğu için bizimle birlikte geldi. Orada tüm İslam dünyasının fotoğrafı var. Orada durumu iyi olan insan da var, çok fakir olup yerde yatan insanlar da var. Oranın manevi atmosferinden çok etkilendim dedi.

BÖYLE BİR ŞEY HERKESE NASİP OLMAZ

Babasıyla kutsal topraklara giden ve Hac ibadetini tamamlayıp yurda dönen 12 yaşındaki Beyza Aydın da, 'Bu yaşta böyle bir tecrübe yaşadığım için çok mutluyum. Türkiye'yi de çok özledim, şu an buralara geldiğim için de çok mutluyum. Orada ilk indiğimde çok heyecanlandım. Kabe'yi tavaf ederken çok mutlu oldum, çünkü böyle bir şey herkese nasip olmuyor diye konuştu.

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM

Hacılardan Aslan Açay ise 'Oradaki her şey anlatılmaz, yaşanır. İnsan yeniden doğmuş gibi oluyor. Daha önce Umre'ye gitmiştim ama ilk kez Hacca gidiyorum. Orada bambaşka bir manevi hava var ve kendinizi boşlukta hissediyorsunuz. 6 milyon insan var, herkes birbirine saygı gösteriyor. Burada ufak bir maçta neler oluyor ama, orada 6 milyon insan birbirine saygı duyuyor dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hacılar Yurda Dönmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement