Hakkari Milletvekilleri Mazbata Aldı - Son Dakika
Politika

Hakkari Milletvekilleri Mazbata Aldı

Hakkari Milletvekilleri Mazbata Aldı

HDP Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına giderek mazbatalarını aldı.

11.11.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına giderek mazbatalarını aldı.

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde oyların büyük bir bölümünü alarak HDP milletvekili seçilen DTK Eş Genel Başkanı ve aynı zamanda HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, beraberinde bulunan HDP Eş Başkanları Metin Besi ile HDP üyeleri Hakkari İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına giderek mazbatalarını Hakkari İlçe Seçim katibi Musa Kılıç'ın elinden aldı.

Valilik önünde açıklama yapan DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, "Biz biliyoruz ki bu mazbata bu yükseliş halkımızın. Bugün mazbataları almadan önce bir kardeşimizi toprağa verdik. Bunca acı ve zorluğa rağmen halkımız yine mücadele etti barajı aştı. Bugün 59 milletvekilimizle parlamentoya girdik. İnşallah barışa vesile olur. Halkımız iradesini bize teslim etmiş. Biz bu sorumluluğu omuzlarımıza yükledik ve yerine getireceğiz. Bu zafer halımızın zaferidir. Tüm Hakkari halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

Milletvekili Nihat Akdoğan, Türkiye'nin bugün ihtiyaç duyduğu barış ve kardeşlik için bu seçimin çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: "Biz seçimi Türkiye'nin kaderini belirleyecek seçim olarak gördük. Kamuoyu gidin sorunları mecliste çözün dedi. Kürt sorununun demokratik bir ortamda çözülmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu seçimin halklar ve inançlar adına huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz."

Mazbatasını alan Hakkari HDP Milletvekili Abdullah Zeydan ise, seçimin Türkiye'ye ve Hakkari'ye hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak şunları söyledi: "Bu başarı halkımızın başarısıdır. Bu başarı örgütlü yapılarımızın teşkilatlarımızın ve emek veren arkadaşlarımızın başarısıdır. Bizde halkımızın teveccühüne layık bir milletvekili sürecini demokrasi güçleri ve Türkiye halkları barıştan ve demokrasiden yana tavrını ortaya koymuştur. Burada kazanan barış ve demokrasi olmuştur. Biz Hakkari'den Türkiye'ye hep seslenerek tüm halklara barış elimizi uzatmıştık. Türkiye ve bölgenin geleceği adına barış ve kardeşlik elinin havada kalmamasını temenni ediyorduk. Şimdi de öyle oldu. Türkiye'de yaşayan bütün halklar barış ve demokrasiden yana tercihlerini kullandılar."

Mazbatalarını alan milletvekilleri valilik önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra belediye binasına giderken halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlar milletvekillerinin yolunu tutarak kendilerine sarılıp başarılar diledi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hakkari Milletvekilleri Mazbata Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement