Hakkari'nin Taşınmaması İçin Başbakan'la Görüştüler - Son Dakika
Güncel

Hakkari'nin Taşınmaması İçin Başbakan'la Görüştüler

Hakkari'nin taşınmaması için Başbakan'la görüştüler Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Hakkari vilayet merkezinin Yüksekova'ya taşınmaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüklerini söyledi.

04.02.2016 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin taşınmaması için Başbakan'la görüştüler

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Hakkari vilayet merkezinin Yüksekova'ya taşınmaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüklerini söyledi.

Hakkari vilayet merkezinin Yüksekova İlçesi'ne taşınması çalışmalarına tepkiler devam ederken, Hakkari TSO Başkanı Taş, Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal ile Ankara'da bulunan bir grup Hakkarili iş adamı, bir süre önce Kayseriyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Daha sonra Ankara'ya giden TSO Başkanı Taş ve beraberindeki heyet, 1 Şubat 2016 tarihinde de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bölgedeki Esnaf ve Snaatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Zirraat Odaları Birliği başkanları ile bölgede tırmanan şiddet ve çatışmalı ortamla ilgili yaptığı toplantıya katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bölgedeki STK'larla yaptığı toplantıda söz alıp Hakkari'nin taşınma durumunu dile getirdiğini anlatan Taş şunları söyledi:

"Toplantıya katılan bütün arkadaşlar bölgedeki çatışmaların bir an önce sonlandırması için önerilerini dile getirdiler. Ben de konuşmamda bir an önce bu şiddetin, bu savaşın durduruması için sayın Başbakanımıza bu konuda görüşlerimizi anlattık. Onun dışında sayın Başbakanımız her hafta Güneydoğu'da bir ilde kanaat onderleri ve STK'larla bir araya geleceğini bize söyledi. Bu da bizim için sevindirici."

FOTOĞRAFLI

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'nin Taşınmaması İçin Başbakan'la Görüştüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement