Hakkari Valiliği: Yüksekova'da 3 Terörist Ölü Ele Geçti, Şemdinli'de 1 PKK'lı Teslim Oldu - Son Dakika
Güncel

Hakkari Valiliği: Yüksekova'da 3 Terörist Ölü Ele Geçti, Şemdinli'de 1 PKK'lı Teslim Oldu

Hakkari Valiliği Yüksekova İlçesi'nde yapılan operasyonlarda 3 PKK'lı teröristin, silah ve mühimmatla birlikte ölü ele geçirildiğini açıkladı.

07.10.2015 15:11

Hakkari Valiliği Yüksekova İlçesi'nde yapılan operasyonlarda 3 PKK'lı teröristin, silah ve mühimmatla birlikte ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Valilikten bu konuda yapılan yazılı açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizin 05-0 6 Ekim 2015 tarihlerinde İlimiz Yüksekova İlçesinin çeşitli kırsal alanlarında yapılan arazi arama tarama faaliyeti sırasında, 2 bölücü terör örgütü mensubu ve Gürkavak–Taşyazı bölgesi arasında ise 1 bölücü terör örgütü mensubu öldürülmüştür. Yapılan operasyonlar kapsamında; 1 adet makinalı tüfek, 2 adet AK-47 Kalaşnikof silah, 1 adet Doçka uçaksavar silahı mühimmatları, 1 adet Zagros keskin nişancı tüfeği,1 adet makinalı tüfek ve bu silaha ait çok miktarda mühimmat, 3 adet dolu şarjör,1adet el bombası,1 adet roket sevk fişeği,1 adet mutfak tipi büyük tüp, 10 adet piknik tipi küçük tüp, 10 metre kablo, muhtelif çeşit ve miktarda yaşam malzemesi, 1 adet büyük boy telsiz,10 adet dağ tipi kaya delme aleti, 10 adet hilti ucu, akü, pil, koli bandı, elektrik kablosu ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir" denildi.

ŞEMDİNLİ'DE 1 PKK'LI SİLAHIYLA TESLİM OLDU

Valilik ayrıca Şemdinli İlçesi'nde üzerindeki silah ve mühimmatla teslim olan bir PKK'lı ile ilgili de açıklama yaptı. Açıklamada, "06 Ekim 2015 günü saat 14.00 sıralarında İlimiz Şemdinli İlçesi Derecik Jandarma Karakol Komutanlığı'na 1 erkek bölücü terör örgütü mensubu, 1 adet AK-47 Kalaşnikof Silahı, bu silaha ait 5 adet şarjör,151 adet mermi, 2 adet el bombası ile teslim olmuştur. Olaylarla ilgili adli makamlarca soruşturma başlatılmıştır. Bölgemizdeki operasyonlar, duyarlı vatandaşlarımızın yardım ve desteği ile başarılı bir şekilde devam etmektedir. Vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" denildi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Valiliği: Yüksekova'da 3 Terörist Ölü Ele Geçti, Şemdinli'de 1 PKK'lı Teslim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement