Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, halk oylaması çalışmaları kapsamında esnafla bir araya geldi.

26.03.2017 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, halk oylaması çalışmaları kapsamında esnafla bir araya geldi.

Ünüvar, 16 Nisan'daki halk oylaması çalışmaları kapsamında kentteki Ayakkabıcılar Çarşısı esnafıyla kahvaltıda buluştu.

Ayağın son derece hassas ve sinir açısından zengin olduğunu belirten Ünüvar, bundan dolayı ayakkabıcılığın önemli olduğunu belirtti.

Anayasanın milletin huzuru için önemli olduğuna dikkati çeken Ünüvar, "Anayasa sizi sıkarsa aynen ayakkabının ayağınızı sıktığı gibi sıkışıp kalırsınız. Daralırsınız, bir huzursuzluğunuz vardır, bir türlü anlayamazsınız. Bugüne kadar sahip olduğumuz anayasalar da maalesef ayağımızı sıkan, daraltan, huzursuz kılan ayakkabı gibi bizi rahatsız etmiştir." ifadelerini kullandı.

Yeni sistemde, halkın gönlüne kim giriyorsa sandıktan onun çıkacağını aktaran Ünüvar, şunları kaydetti:

"Yaptığımız işin en temel esaslarından biri de halkımızın bir kişiyi yönetime getirmesi ve onun istikrarlı bir şekilde hükümet etmesi. 'Koalisyonlar bozuldu, anlaşmalar bozuldu, pazarlıklar yapıldı' tartışmalarından bu ülkeyi sıyırıp, 5 yıllığına seçilecek bir yöneticiyi cumhurbaşkanı yapmak zorundayız. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Siz bunu Recep Tayyip Erdoğan için çıkarıyorsunuz'. Ey Kılıçdaroğlu, şu anda Recep Tayyip Erdoğan mevcut anayasaya göre sorgulanamaz durumda. Ancak vatana ihanet suçlamasıyla 550 milletvekilinin 413'ünün imzası ile suçlanabiliyor. Tayyip Erdoğan, kendi sorgulanamaz ve soruşturulamaz yönünü, sorgulanabilir ve soruşturulabilir noktasına taşıyor. Dolayısıyla bu değişikliği, bugün için değil, geleceğimiz için, gelecekte bu ülkeyi yönetecek insanlar için yapıyoruz."

Etkinliğe Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile kadın ve gençlik kolları üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement