Hamdibey Mahallesine 30 Yıl Sonra Ana Boru - Son Dakika
Yerel

Hamdibey Mahallesine 30 Yıl Sonra Ana Boru

Hamdibey Mahallesine 30 Yıl Sonra Ana Boru

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ ekipleri 30 yıl sonra ilçenin yoksul vatandaşlarının çoğunlukta yaşadığı Hamdibey Mahallesi’ndeki kansorejen etkileri olduğu savunulan asbest ana boruyu değiştirmeye başlayarak mahalle halkının gönlünde taht kurdu.

10.04.2015 16:08

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ ekipleri 30 yıl sonra ilçenin yoksul vatandaşlarının çoğunlukta yaşadığı Hamdibey Mahallesi'ndeki kansorejen etkileri olduğu savunulan asbest ana boruyu değiştirmeye başlayarak mahalle halkının gönlünde taht kurdu.

Hamdibey Mahallesi Kaymakam İbrahim Ethem Caddesi 7. Sokakta süren çalışmalar kapsamında, yeni içme suyu hattının mahalledeki evlere bağlanmaya başlandığı gözlenirken, BASKİ'nin ana borudan su bağlantısı yapılmaya başlanılan evlerin sakinlerinden herhangi bir ücret almadığı da gelen bilgiler arasında.

Mahalle sakinlerinden Metin Figen konuyla ilgili muhabirimize yaptığı açıklamada, 1985 yılından bu yana mahallede ikamet ettiğini kaydederek, "O yıllardan bu yana mahalle halkı olarak içme suyumuzu ara arterlerden kendi imkanlarımızla döşettiğimiz içme suyu ile ilgili sık sık gerçekleşen boru patlamaları nedeniyle çok ciddi sorunlarla karşılaşıyorduk. Allah razı olsun BASKİ sayesinde bu sorunumuz tarihe karışıyor. Bununla birlikte de asbest olduğunu öğrendiğimiz suyumuzu aldığımız ana borunun da değişeceğini öğrendik. Meğer yıllarca kansorejen içeren maddelerin yoğun olduğu içme suyunu tüketmişiz. Ama artık hiç olmazsa çocuklarımız sağlıklı suya kavuşacak" diyerek, bu vesile ile BASKİ Ayvalık İlçe Müdürlüğü başta olmak üzere bu hattın değişiminde önemli rol üstlenen AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve ilçe yöneticilerine mahalle sakinleri adına teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hamdibey Mahallesine 30 Yıl Sonra Ana Boru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement