Hani'de Bisiklet Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Hani'de Bisiklet Dağıtımı Yapıldı

Hani\'de Bisiklet Dağıtımı Yapıldı

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında Diyarbakır'ın Hani İlçesinde bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

26.05.2016 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında Diyarbakır'ın Hani İlçesinde bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

Bisiklet kullanımının teşvik edilmesi ve 'Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi' kapsamında gerçekleştirilen tören de 98 öğrenciye 98 adet bisiklet verildi. Proje kapsamında önümüzdeki eğitim-öğretim yılı içinde daha fazla öğrenciye bisikletin dağıtılması planlanıyor.

Hani Kaymakamlığı Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törene; Hani ilçe kaymakamı Tahir İğde, Hani İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Ergül, İlçe Savcısı İlyas Kocaman, Hani ilçe Emniyet Amiri Bekir Büyükağaç, Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Kaya, şube müdürleri M. Şerif Yılmaz, Tezer Güner, Okul Müdürleri, Öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

"PROJENİN EN ÖNEMLİ HALKASI, FİZİKSEL AKTİVİTE ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK"

Bisiklet dağıtım töreninde kısa bir konuşma yapan Hani İlçe Kaymakamı Tahir İğde; "Yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla 2010 yılında yayınlanan Başbakanlık Genelgesi kapsamında Bakanlığımız tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" çeşitli faaliyetlerle yürütülmektedir. Bu program kapsamında "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi" hayata geçirilmiştir. Bu projenin en önemli halkası ise, geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizi bisiklet kullanımına özendirerek; fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmaktır" dedi.

BİSİKLET KULLANAN ÜLKELERDE OBEZİTE ÇOK AZ

Kaymakam İğde, "2014–2018 yıllarını kapsayan Onuncu Kalkınma Planı'nda da, 15 yaş ve üzeri nüfusta yeterli fiziksel aktivite yapanların oranının yüzde 62'ye çıkarılması hedeflenmektedir. Bu hedefi hayata geçirmek için en iyi alternatiflerden birisi de vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik etmektir. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde ise obezite hastalığının çok daha az görülmesi ve yaşam beklentisinin yüksek olduğu görülüyor" diye konuştu

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

İlçe Kaymakamı Tahir İğde, öğrencilerin mutluluğuna ortak olduklarını belirterek, "Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen projede okul müdürleri ve öğretmenlerce belirlenen öğrencilerimize bisiklet dağıtımı yaptık. Amacımız sağlıklı, başarılı ve spor yapmayı seven bir genç nesil yetiştirmektir. Projenin yürütülmesinde emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim" diye konuştu.

OBEZİTE, YÜKSEK TANSİYON, KALP DAMAR HASTALIKLARI AKTİVİTE YETERSİZLİĞİYLE BAĞLANTILI

Sağlıklı bir yaşam için sporun önemine dikkat çeken Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Kaya ise, "Sağlık için hareket şart. Okullarımıza dağıtılan bisikletler sayesinde çocuklarımız hareket edecek, hem daha sağlıklı olacak hem de sporu sevecekler" dedi. Programın amacının hareketli yaşam tarzının benimsenmesi ve sporun yaygınlaştırılması olduğunu vurgulayan Kaya, "Kronik hastalıklar olarak bildiğimiz obezite, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları gibi hastalıkları önemli ölçüde aktivite yetersizliğiyle bağlantılı. Hareketli hayat tarzının tercih edilmesiyle bu hastalıklara yakalanma oranları büyük ölçüde azalıyor. Bu beden ve ruh sağlığının korunması ve geliştirilmesinde ortaokul seviyesindeki çocuklarımızın günde en az bir saat orta şiddette fiziksel aktivite yapması gerekmektedir" diye konuştu.

BİSİKLETLERİYLE İLK TUR ATILDI

Kaymakam Tahir İğde, törene katılan protokol üyeleri ile birlikte bisikletleri teslim edilen öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ardından öğrencilerin bisikletleri ile tur atmasını istedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hani'de Bisiklet Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement