Harim Kasabası El Nusra Kontrolüne Geçti - Son Dakika
Dünya

Harim Kasabası El Nusra Kontrolüne Geçti

Hatay Reyhanlı'nın Beşaslan Mahallesinin karşısında bulunan, Suriye'nin Harim Kasabası, El Nusra cephesinin kontrolüne geçti.

23.07.2014 10:02  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Türkiye sınırındaki gerilim yeniden Hatay sınırına sıçradı. Reyhanlı'nın Beşaslan Mahallesinin karşısında bulunan Harim Kasabası, Özgür Suriye Ordusundan ayrıldığını açıklayan El Nusra cephesi güçlerinin kontrolüne girdi. Dün gece geç saatlerde ağır silahlarla Harim kasabasına gelen El Nusra güçleri çatışmadan kasabanın kontrolünü ele geçirdi ve Türkiye sınırındaki bir Suriye kara koluna bayrağını dikti.

Gece kasabayı kontrol altına alan El Nusra Cephesi güçlerinin bir bölümünün sabah saatlerinde kasabaya hakim bir tepeye geri çekildikleri gözlendi.

-SINIRDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI-

Sınırda yaşanan bu gelişmenin ardından Suriye- Türkiye sınırında güvenlik önlemleri artırıldı. Reyhanlı sınırındaki askeri birliklere akrep türü zırhlı araçlar ve panzerler takviye edildi. Beşaslan mahallesinde kaçakçılık faaliyetlerine karşı yürütülen duvar yapımı çalışması da durduruldu.

-KAÇAKÇILIĞIN MERKEZİ-

El Nusra kontrolüne giren Harim kasabası muhalif guruplar için stratejik öneme sahip. Suriye'nin en büyük 3 kenti İdlip'in bağlantı yolları üzerinde bulunan kasaba, son dönemde artan mazot kaçakçılığının merkezi konumunda.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Harim Kasabası El Nusra Kontrolüne Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement