Hasankeyf"Te "Barajarock" Dayanışma Kampı - Son Dakika
Yerel

Hasankeyf"Te "Barajarock" Dayanışma Kampı

Hasankeyf Yaşatma Girişimi üyeleri, müziğin evrensel bütünlüğü ile 19 21 Eylül tarihleri arasında Hasankeyf''te "Barajarock" dayanışma kampı kuruyor.

24.08.2014 18:21

Hasankeyf Yaşatma Girişimi üyeleri, müziğin evrensel bütünlüğü ile 19-21 Eylül tarihleri arasında Hasankeyf"te "Barajarock" dayanışma kampı kuruyor.

Bir kafede gerçekleşen basın toplantısında konuşan girişim üyeleri adına basın açıklamasını yapan Kemal Üner, yüklendikleri görevi gerçekleştirdikleri takdirde Ilısu Barajı ile sular altında kalacak tarihi ilçenin yanı sıra Dicle Vadisi'nde tanınmayan kültür ve doğa mirası ile burada yaşayan halkların sesi olacaklarını söyledi.

Başlattıkları eylemle ses getirmeye çalıştıklarını belirten Üner, bu sayede hem daha çok insana hem de daha farklı kesimlere ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Barajın bugüne kadar iki defa durdurulduğunu ileri süren Üner, şunları kaydetti:

"Uluslararası ölçekte kazanılan bu emsalsiz başarının ülke çapında da yakalanması ve diğer  bölge halklarına da  umut olması amacıyla bu topraklarda yaşayan ve Ilısu Barajı yıkım projelerine 'hayır' diyen tüm bireylerin bir araya gelerek kolektif gücün oluşturulmasını amaçlıyoruz." - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hasankeyf'Te 'Barajarock' Dayanışma Kampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement