Hasankeyf'te Kamulaştırma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Hasankeyf'te Kamulaştırma Eylemi

Hasankeyf\'te Kamulaştırma Eylemi

Ilısu Baraj suları altında kalacak olan Batman'ın Hasankeyf ilçesinde vatandaşlar, ev ve iş yerlerine kamulaştırma bedelinin az olduğunu iddia ederek eylem yaptı.

10.10.2013 16:12

Ilısu Baraj suları altında kalacak olan Batman'ın Hasankeyf ilçesinde vatandaşlar, ev ve iş yerlerine kamulaştırma bedelinin az olduğunu iddia ederek eylem yaptı.

Çocuklarını okula göndermeyen ve kepenk kapatan Hasankeyfliler, Batman Hasankeyf Köprüsü'nü de trafiğe kapatarak araçların geçişine izin vermedi. İlçe girişinde toplanan kalabalık 'Hasankeyf'i yedirmeyiz', 'Atmış yıllık ihanet', 'DSİ bırak bu işleri', 'Bayram harçlığı istemiyoruz', 'Biz dilenci değiliz' pankartları açarak köprüye doğru yürüyüp oturma eylemi yaptı. Batman'dan gönderilen çevik kuvvet polisi ve jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Köprüden sadece ambulansların geçişine izin veren Hasankeyflileri ikna etme çabaları sonuç vermeyince devreye Hasankeyf Belediye Başkanı Vahap Kusen ve İlçe Kaymakamı Temel Ayça girdi. Köprüde eylemcilerle konuşan ve ikna etmeye çalışan Kaymakam ile Belediye Başkanı, Hasankeyflilere DSİ'den görevlilerle görüştürme sözü verdi. Kaymakamdan söz alan eylemciler köprüyü trafiğe açarak araçların geçişine izin verdi. Kepenk açmayan esnaf ise kamulaştırma bedellerinin makul bir şekilde düzeltilmemesi durumunda eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Hasankeyfli eylemciler adına konuşan Şevket Altuğ, ev ve iş yerlerine verilen kamulaştırma bedellerinin az olduğu ve yeni Hasankeyf'te kendileri için yapılan konut ve iş yerlerinin fiyatlarının çok yüksek olduğunu ileri sürdü. Altuğ, "Bizim iş yerlerimize 10 bin fiyat biçiyorlar. Yeni Hasankeyf'te ise bir iş yerine 180 bin fiyat biçiyorlar. Eğer bunlar düzeltilmezse ve bu şekilde bizi zor durumda bırakırlarsa eylemlerimiz devam edecek. Bu bir başlangıçtır. Bakanlar da bunu duysun ve bunu Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a iletmelerini istiyoruz. Aksi takdirde bunun kazası vebali çok olur" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hasankeyf'te Kamulaştırma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement