Hasankeyf'te Taekwondo Turnuvası - Son Dakika
Spor

Hasankeyf'te Taekwondo Turnuvası

Hasankeyf\'te Taekwondo Turnuvası

Batman'ın Hasankeyf İlçesinde 3. Taekwondo Müsabakası düzenlendi

07.05.2015 07:47  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasankeyf ilçesinde Hasankeyf Kaymakamlığı ile İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 3. Taekwondo Müsabakası düzenlendi.

Hasankeyf köprübaşındaki seyir alanında düzenlenen müsabakaya Batman, Mardin ve Diyarbakır il ve ilçelerinden 25'i kız toplam 105 sporcu katıldı.

Kaymakam Temel Ayca, yaptığı açıklamada, ilçede üçüncüsünü düzenledikleri müsabakaya gençlerin yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

Taekwondo sporunu önemsediklerini ifade eden Kaymakam Temel Ayca, "Bu sporun gençler üzerinde çok faydasını gördük. O yüzden müsabakayı kurumsallaştırdık. Hasankeyfli taekwondoculara lisans çıkardık. Bunu yapmamızın amacı gençlerin farklı spor dalları ile ilgilenmelerini sağlamak ve Hasankeyf'in tanıtımına daha fazla katkı sağlamak" dedi.

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü vekili Halil Çöl, bu turnuvanın geleneksel hale geldiğini belirterek, Mardin, Diyarbakır ve Batman'dan sporcuların katıldığını söyledi.

Müsabakanın Hasankeyf ilçesinde düzenlenmesinin kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken Çöl, şunları kaydetti; "Müsabakanın amacı gençlerimize spor sevgisini aşılamaktır. Salonda yapılan sporların dışına çıkmak için açık alanda yaptık. Sporcularımız da bu durumdan memnunlar. Bu tarihi ilçemiz bize 3 yıldır ev sahipliği yapıyor. İlçe kaymakamımız bize oldukça yardımcı oldu ve bu müsabakanın düzenlenmesinde büyük katkı sağladı. Dereceye giren sporcularımıza kupa ve madalya verdik. Asıl amacımız sporculara bu sporu sevdirmek ve devam etmesini sağlamak. Sporcularımıza daha büyük müsabakalar için burada tecrübe edinmelerini sağlıyoruz. Oyun kurallarını ve hakem komutlarını öğrenmeleri için bu önemli bir çalışma oluyor" dedi.

Batman Taekwondo Sporları Temsilcisi Habip Çelik de, bu müsabakanın önemine değinerek, müsabakaya katılımın yoğun olduğunu kaydetti.

Müsabakalarda derece alan Hasankeyfli sporcuları tebrik eden Kaymakam Temel Ayca, tüm sporculara, antrenör Metin Ekinci'ye ve sporcu ailelerine gayretlerinden dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Eleme usulü ile gerçekleşen müsabakalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalar verildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Hasankeyf'te Taekwondo Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement