Hasankeyfliler İstanbul'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Hasankeyfliler İstanbul'da Buluştu

Hasankeyfliler İstanbul\'da Buluştu

İstanbul'da yaşayan Hasankeyfliler, dayanışma gecesinde bir araya geldiler.

26.02.2016 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasankeyf Derneğinden birlik ve beraberlik yemeği düzenlendi

Hasankeyf Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ikincisi düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinde İstanbul ve çevre illerde yaşayan Hasankeyfliler bir araya geldi.

İstanbul'un Avcılar İlçesinde Orkide Düğün Salonunda düzenlenen yemeğe Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Hasankeyf Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mecit Tokdemir ve dernek yönetimi, Hasankeyfli İşadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemek öncesi Hasankeyf Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mecit Tokdemir ve Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen birer konuşma yaptılar.

Konuşmasında Birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Tokdemir "Birlik ve beraberlik yemeğini ikinci kez düzenlendiğini belirterek dernek olarak Hasankeyf'imizi yaşatma ve tanıtma adına, Hasankeyfli hemşerilerimize Türkiye'nin neresinde olursa olsun destek olmak, sorunlarını adına büyük bir misyon yüklendik. 2008'den beri yönetimimiz ve üyelerimizle birlikte el ele vererek Hasankeyf'li hemşerilerimizin birlik ve beraberliği için her türlü imkan ve çabayı gösterdik. Bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz. Hasankeyf'ten göç etmiş Hasankeyfli kardeşlerimizin Yeni Hasankeyf Yerleşim yerinde istihdam edilmesi ve konut edinmesi için her türlü çabayı göstereceğiz. Hasankeyf'imiz bizim gözbebeğimiz dünyanın gözbebeği aslında Hasankeyf bir yerleşim yeri değil Tarihi, Kültürü, medeniyeti, medreseleri, sarayları, köprüleri, Dicle nehri ile medeniyetlere başkentlik yapmış bir mozaik şehirdir. Hasankeyf'imizi çok seviyoruz biz bu işe gönül verdik ve Hasankeyf'imizi ileri taşımak adına dernek olarak her türlü imkan ve çabayı göstereceğiz" dedi.

Hasankeyf Belediye Başkanı Sayın Abdulvahap Kusen ise yaptığı konuşmada "Sivil Toplum Kuruluşları bizler için önemli. Özellikle hemşehri derneklerimizin ilçemizin tanıtımına vermiş olduğu desteklerden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katkılarından dolayı Derneğin ilk kurucuları ve Hasankeyfli işadamlarına plaket verildi. Programda ayrıca hediye çekilişi gerçekleştirildi. Çekilişte bir Adet LCD Televizyon ve bir adet Hasankeyf Tablosu verildi.

Hediye çekilişinin ardından yörenin zengin mutfağından konuklara yemek verildi. Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hasankeyfliler İstanbul'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement