Hasta Çok Doktor Yok - Son Dakika
Güncel

Hasta Çok Doktor Yok

Hasta Çok Doktor Yok

Diyarbakır'ın Çermik ve Çüngüş ilçelerine sağlık hizmeti veren Çermik Devlet Hastanesi'nde doktor sıkıntısı vatandaşları bezdirdi.

21.05.2014 18:22  Güncelleme: 09:53

52 bin nüfuslu Çermik ilçesinin yanı sıra 13 bin nüfuslu komşu ilçe Çüngüş'e de sağlık hizmeti veren Çermik Devlet Hastanesinde yaşanan uzman ve pratisyen doktor sıkıntısının aylardır yaşandığını ve çözüm bulunmadığını ileri süren vatandaşlar, yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istiyor.


Yaklaşık 8 aydan beri Diyarbakır'ın Çermik İlçesi Devlet Hastanesinde, Kadın Doğum, Genel Cerrahi, Üroloji, Dâhiliye ve Çocuk Hastalıkları uzman doktor sıkıntısı yaşandığını söyleyen Çermikli vatandaşlar, uzman doktor sıkıntısını defalarca dile getirdiklerini, Başhekimlik aracılığıyla Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine defalarca uzman doktor sıkıntısını bildirmelerine rağmen, olumlu bir gelişmenin olmadığını belirttiler.

Çermik ve Çüngüş'te 65 bin insan yaşadığını buna rağmen devlet hastanesinde doktor bulamadıkları için mağdur olduklarını dile getirdiler. Sağlık Bakanlığı tarafından bir ay önce yapılan uzman doktor atamasında Silvan Devlet Hastanesine 10 uzman doktor atandığını, Çermik Devlet Hastanesine ise bir tek uzman doktor atanmadığını iddia eden Çermikli vatandaşlar yetkililere mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Vatandaşlar, hastalandıklarında başka ilçe ve il hastanelerine gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, "İnsan yaşamında en önemli sektörlerin başında sağlık gelmektedir. Ne var ki Çermik ilçemizde Devlet Hastanesi var fakat içinde doktor yok. Vatandaş hastaneye giderken doktor olmayınca gittiğine pişman oluyor. Biz doktor isteyerek suç işlemiyoruz. Hakkımız olan sağlığımızla ilgilenecek ve branşında uzmanlaşmış doktor talebimize cevap verecek bir yetkilinin bu sesimize kulak vermesini bekliyoruz" diye konuştular.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hasta Çok Doktor Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • vatandaşanka: diyarbakır kamu genel sekreteri ilgelenmiyormu,gazeteler ayıracak zamanını çermiğe ayırmasını bekleriz.yoksa çermiğe cezamı veriyor genel sekreter 0 0 Yanıtla

Advertisement