Hatay'da 26. Vergi Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Hatay'da 26. Vergi Haftası Etkinlikleri

Hatay'da "26. Vergi Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

23.02.2015 11:18

Hatay'da "26. Vergi Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Etkinlikler kapsamında Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, daire çalışanları ve Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdullah Korkmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Erol ve daire çalışanları Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından Hatay Valisi Ercan Topaca'yı  makamında ziyaret etti.

Vali Topaca, ziyarette yaptığı konuşmada, haftanın vergi bilincinin artmasına ve vergi miktarının tabana yayılmasına vesile olmasını diledi.

Vergi denince akla devletin geldiğini ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Bir yerde devlet varsa vergi de vardır. Vergi alamıyorsanız devlet olma meşruiyetiniz de kayboluyor. Devletlerin vergi konusunda halkı çok etkilememesi için gerek anayasalarında ve yasalarında çok ayrıntılı düzenlemelere bağlamıştır. Çünkü net bir düzenleme yapmadığınız takdirde gerek kamu görevlisi gerekse vergi toplayan kişiler ve kurumlar bu konuda halkı sıkıntıya sokabilir, halkın, ülkenin refah düzeyini olumsuz etkileyecek uygulamalara yol açabilir. Bu sebeple modern demokrasilerde olduğu gibi bizim ülkemizde de vergi konusu çok ayrıntılı bir şekilde düzenlenmiştir."

Topaca, Hatay'ın Türkiye ekonomisi anlamında ilk on sıra arasında bir yapıya sahip olduğunu ve ülke açısından önemli vergi potansiyeli bulunduğunu kaydetti.

Vergi Dairesi Başkanı Erol da geçtiğimiz yıl itibariyle Hatay'ın 4 milyar 121 milyon genel bütçeden tahsilat gerçekleştirdiklerini ve Türkiye genelinde 9'uncu sırada olduklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'da 26. Vergi Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement