PKK'lılar İskenderun'da Yol Kesti - Son Dakika
Güncel

PKK'lılar İskenderun'da Yol Kesti

PKK\'lılar İskenderun\'da Yol Kesti

İskenderun'da yol kesen PKK'lılar, bir ailenin çocuğunu rehin aldı.

09.09.2013 14:56  Güncelleme: 16:24

Anne babaya bin lira ve erzak listesi veren PKK'lılar, "Malzemeleri getirdiğinizde, çocuğunuzu alırsınız" diyerek ilçeye gönderdi. Listedeki malzemeleri teslim alan PKK'lılar çocuğu serbest bıraktı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 7 Eylül'de Hatay'ın İskenderun İlçesi Sarıseki Beldesinin 6 kilometre doğusundaki Dahar Yaylası mezarlık mevkisinde, bir kişinin kullandığı ve içinde eşi ile oğlunun bulunduğu araç, bölücü terör örgütü mensubu 4 kişi tarafından durduruldu. Çocuğu rehin alan teröristler, anne ve babaya bin lira ile erzak ve malzeme listesi verdi.

LİSTEDE BİR KUTU SAKIZ BİLE VAR

Aileye verilen listede 100 kilogram un, 25 kilogram bulgur, 25 kilogram pirinç, 25 kilogram makarna, 5 kilogram sucuk, 1 kilogram tütün, 5 kilogram domates, 4 paket tuz, 4 adet 2,5 litrelik kola, 10 kilogram zeytin, 9 kilogram peynir, 1 mekap ayakkabı, 5 kilogram zeytinyağı, 1 ağaç testeresi, 1 keser, naylon muşamba, 1 kutu sakız, 1 kilogram sarımsak, 2 kilogram soğan, 1 kilogram çay, 50 ekmek, 3,5 kilogram helva ve 5 kilogram çikolata bulunduğu belirtildi.

Kendilerine ait araçla giderek aldıkları erzak ve malzemeleri, saat 15.20 sıralarında, bölücü terör örgütü mensuplarına teslim eden ailenin çocuğu serbest bırakıldı. Olayın ardından Hatay Valisinin oluruyla 2 jandarma özel harekat timi, aynı gün akşam saatlerine kadar Dahar Yaylası'na çıkış noktalarında keşif ve gözetleme yaptı. Güvenlik güçleri, teröristlere ait herhangi bir ize rastlamadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'lılar İskenderun'da Yol Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement