Hatay'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Hatay'dan Kısa Kısa

Yayladağı'nın içme suyu şebekesi yenilenecek.

04.06.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı HATSU Genel Müdürlüğü, Yayladağı ilçesindeki içme suyu   şebekesinin yenileneceğini bildirdi.

HATSU Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yayladağı'nda yapılan kapsamlı incelemelerde, ilçenin su şebekesi borularının eski olduğu ve ekonomik işletme ömrünü tamamlandığının tespit edildiği belirtti.

İçme suyu borularında sürekli patlak oluştuğu ve bu durumun su kaybına neden olduğu bildirilen açıklamada, ilçede yeterli su kaynaklarının bulunduğu halde yaşanan su sıkıntısının biran önce giderilmesi için mevcut şebeke arızalarının yapılacağı ve sonraki aşamada tüm yenileceği kaydedildi.

- Asi Nehri'nde temizlik çalışmaları başlatıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) ve Antakya Belediyesi'ne ait iş makinelerinin Asi Nehri'nde temizlik çalışması başlattığı belirtildi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, yaptığı yazılı açıklamada, Asi Nehri'ndeki su seviyesinin sıfır noktasında olması nedeniyle görüntü kirliliği ve kötü koku yaydığını kaydetti.

Kimyeci, durumun hassasiyeti, aciliyeti ve vatandaşlardan gelen şikayet ve isteklerin göz önünde bulundurularak DSİ ile birlikte nehir üzerinde ortak temizlik çalışması başlattıklarını bildirdi.

Asi Nehri'nin Antakya Belediyesi mücavir alan sınırlarında olan bölgede çalışmaların yaz dönemi boyunca devam edeceğini ifade eden Kimyeci, ayrıca yine bu süreçte temizlik ekiplerinin Asi Nehri her iki kenar duvarlarında da temizlik çalışması yürüteceğini kaydetti.

-Antakya Belediye Başkanı Kimyeci'ye ziyaret

Tüm Sanayici ve İşadamlar Derneği (TÜMSİAD) Hatay Şube Başkanı Hasan Ertürk ve yönetim kurulu üyeleri, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'yi makamında ziyaret etti.

Kimyeci, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 12 yılda yapmış olduğu ilerleme, sanayi ve ekonomik açıdan kat ettiği gelişme gözle görüldüğünü kaydetti.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin teknolojik alt yapı desteği ile katma değeri yüksek ürünleri üreten güçlü bir Türkiye olma konusunda çok önemli mesafeler kat edildiğini ifade eden Kimyeci, "Bütün bu gelişmeleri elde ederken sivil toplum kuruluşlarımızın, derneklerimizin ve TÜMSİAD gibi kuruluşların yapmış olduğu faaliyetler önemli. Ülkemizin, dünya'da hak ettiği noktaya gelmesinde büyük fedakarlıklar, çalışmalar sergilemişsiniz" dedi.

TÜMSİAD Hatay Şube Başka Ertürk de derneğin yaptığı çalışmalar hakkında geniş kapsamlı bilgi verdi ve fikir alış verişinde bulundu. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement