Liselerin Ortak Yürüttüğü Proje Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Liselerin Ortak Yürüttüğü Proje Sona Erdi

Liselerin Ortak Yürüttüğü Proje Sona Erdi

Dörtyol'da sürdürülen ve AB tarafından desteklenen Tanışalım, Konuşalım, Uzlaşalım Projesi sona erdi.

09.08.2014 16:26  Güncelleme: 14:59

Dörtyol'da Atatürk Anadolu Lisesi ile Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin ortaklaşa yürüttüğü, AB tarafından desteklenen Tanışalım, Konuşalım, Uzlaşalım Projesi sona erdi.

Alparslan Türkeş Parkı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, insanın muhatabını dinlemesinin ve empati kurmasının, hayattaki en önemli mihenk taşı olduğunu belirtti.

Projenin önemine dikkati çeken Soytürk,? "Diyalog kurmak uzlaşmanın temelidir. İnsanoğlu iletişim kurmak zorundadır. Karşımızdaki muhatabımızı anlamak için konuşmak, haliyle dinlemek durumundayız. Dinlemek, karşımızdakini anlamaya yönelik icra edilen bir eylem olduğundan dolayı, iletişimin ve uzlaşmanın olmazsa olmazıdır" diye konuştu.

Hatay Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da projenin gerçek amacına ulaştığını ve büyük yararlar sağladığını belirterek, bu tür projelerin gelecek dönemlerde de olması gerektiğini kaydetti.

Sosyal Diyalog Uzmanı Adem?Soysal ise projenin 150 öğrenci ile 50 veli ve öğretmenden oluşan 200 kişilik ekiple yürütüldüğünü ve panel, sempozyum, konferanslar düzenlendiğini kaydetti.

- Suriyeye yardımlar sürüyor

Hatay Sivil İrade Platformu'nun, Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlip kentine kurulacak fırına 7.5 ton un yardımında bulunduğunu bildirildi.

Eyüp Yıkılmaz, platform adına yaptığı açıklamada, 16 sivil toplum kuruluşunun yardımıyla Suriye'ye bir tır un gönderdiklerini söyledi.

Hem Suriye hem de bölgedeki mültecilere yardımlarda bulunduklarını ifade eden Yıkılmaz, bugün de Suriye'deki mağdurlar için 7,5 ton un gönderdiklerini kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Liselerin Ortak Yürüttüğü Proje Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement