Hatay'ın Anavatana Katılışının 76. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Hatay'ın Anavatana Katılışının 76. Yıl Dönümü

Hatay'ın anavatana katılışının 76. yıl dönümü törenle kutlandı.

23.07.2015 12:06

Hatay'ın anavatana katılışının 76. yıl dönümü törenle kutlandı.

Antakya Atatürk Anıtı önündeki törende, Hatay Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Garnizon Komutanı Albay Erdem Özcan anıta çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Antakya Şehitliği'nde devam eden programda, çelenk sunumunun ardından Topaca şeref defterini imzaladı ve saygı atışı yapıldı.

Vali Topaca, törende, Hatay'ın, bağımsızlık yolunda birlik ve beraberliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunu gösterdiğini söyledi.

Hatay'ın anavatana katılışının, "Hatay benim şahsi meselemdir" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı meşalenin karşılık bulduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Topaca, Hatay halkının büyük bir sadakatle vatanına bağlılık duyduğunu vurguladı.

Hatay halkının, her inanç ve kültürden 40 vekiliyle 76 yıl önce kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırdığını belirten Topaca, şöyle devam etti:

"Milli mücadelenin ilk kurşununu atarak işgale büyük cevabı veren Hataylılar, 40 milletvekilinin oy birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ili olmayı, bağımsız bir devlet olmaya tercih etmiştir. Bu büyük sadakat ve mücadele azmiyle dünyaya örnek olan Hatay, bugün de birlik ve beraberlik konusunda aynı güçlü iradeyi muhafaza etmektedir. Bağımsızlığını canından aziz bilen bir milletin evlatları olarak, bu kutsal mirasa en güçlü şekilde sahip çıkmak ve ebediyete kadar yaşatmak, milletimize ve aziz şehitlerimize karşı asli borcumuzdur."

Topaca, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canlarını vatan için feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Topaca ve beraberindekiler, şehitliği ziyaret ederek, şehit ailelerine karanfil dağıttı. Ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Bu arada, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı nedeniyle Hatay'ın anavatana katılışının 76. yıl dönümü ve 31. Antakya Festivali kutlama programlarının ertelendiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'ın Anavatana Katılışının 76. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement