Hatay Valisi Topaca Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hatay Valisi Topaca Açıklaması

Hatay Valisi Ercan Topaca, "Irkına, mezhebine, rengine ve kültürüne bakmaksızın insana ve insanlığa sahip çıkmak devletimizin ve milletimizin temel özelliklerinden biridir" dedi.

20.06.2016 22:58

Hatay Valisi Ercan Topaca, "Irkına, mezhebine, rengine ve kültürüne bakmaksızın insana ve insanlığa sahip çıkmak devletimizin ve milletimizin temel özelliklerinden biridir" dedi.

Antakya Belediyesi tarafından yetiştirme yurdunda kalan çocuklara, Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan yetim çocuklara, huzurevi sakinlerine ve korucuyu ailelere yönelik verilen bir otelde iftarda konuşan Vali Topaca, ramazanın bereket, güzellikler, birleşme, beraber olma ve paylaşma ayı olduğunu belirtti.

Çocuklarına sahip çıkamayan devlet ve milletlerin geleceğinin aydınlık olamayacağını ifade eden Topaca, "Bizim devletimiz öyle bir devlet ki büyüğüne, kendisini yetiştirmiş ebeveynlerine bakmasını bilen bir devlettir. Bunun altında yatan temel sebep sosyal devlet ilkesi var ancak İslami gelenekte, inancımızda annesine babasına veya büyüklerine sahip çıkamayan bir kişinin gerçek anlamda Müslüman olması mümkün değildir." diye konuştu.

Topaca, şöyle devam etti:

"Bizim devletimiz ve milletimiz de bu anlayıştan hareketle zor durumda olan büyüklerimizi, kendisine bakacak kimsesi olmayan herkesi kucaklamayı onlara sahip çıkmaya onlara sıcak bir yuvayı temin etmeyi kendine görev bilmiştir. Gençlerimize de çocuklarımıza da sahip çıkmak devletimizin üzerinde hassasiyetle durduğu bir durumdur. Sadece kendi çocuklarımıza değil komşumuz Suriye'de de zor duruma düşmüş olan insanlara ve sahipsiz kalan çocuklarına Türkiye Cumhuriyeti olarak sahip çıkarak İslami kardeşliğimizi de göstermiş oluyoruz. Irkına, mezhebine, rengine ve kültürüne bakmaksızın insana ve insanlığa sahip çıkmak devletimizin ve milletimizin temel özelliklerinden birisidir."

İftarda Antakya Belediyesi mehteran takımı ve semazen gösterisi sunuldu.

Programa, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve bazı daire müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay Valisi Topaca Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement