Hatoder, Talasemi Hastalarını Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Hatoder, Talasemi Hastalarını Buluşturdu

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği üyeleri (HATODER), hasta ve aileleriyle bir araya geldi.

26.03.2016 15:18

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği üyeleri (HATODER), hasta ve aileleriyle bir araya geldi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, düzenlen toplantıda, il genelinde Talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarının yaygın olduğunu, bu hastalıklarla mücadele kapsamında kurulan HATODER'in ciddi çalışmalar yaptığını söyledi.

Derneğin maddi ve manevi imkanlarının daha iyi seviyelere çıkarılarak destek olunması gerektiğini ifade eden Başkan Savaş, "Yapılan çalışmalara destek olmak adına belediye olarak ellerinden geleni yapacağız. Bu anlamda HATODER'e toplumun her kesimin destek vermesi gerekiyor." dedi.

Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç da Türkiye'de Talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarının çok ciddi bir halk sağlığı problemi olduğunu belirtti.

Derneklerinin yoğun çalışma içerisinde olduğunu bildiren Kılıç, gerek yeni hasta doğumlarını önlemek adına ve mevcut hastaların sorunlarına katkı sağlamakla ilgili güzel çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

HATODER Başkanı Burhan Kerimoğlu ise göreve geldikleri günden bu yana hasta ve hasta aileleriyle il için büyük katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatoder, Talasemi Hastalarını Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement