Hayırseverden Balıkesir'e Bir Okul Daha - Son Dakika
Güncel

Hayırseverden Balıkesir'e Bir Okul Daha

Hayırseverden Balıkesir\'e Bir Okul Daha

Çanakkaleli hayırsever 47 yaşındaki Fernur Sözen'in Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne yaptıracağı Sağlık Meslek Lisesi'nin protokolü Valilik binasında düzenlenen törenle imzalandı.

04.07.2013 15:20  Güncelleme: 08:48

Çanakkaleli hayırsever 47 yaşındaki Fernur Sözen'in Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne yaptıracağı Sağlık Meslek Lisesi'nin protokolü Valilik binasında düzenlenen törenle imzalandı. 16 derslikli, 400 öğrenci kapasiteli 'Fernur Sözen Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin bir yıl içinde bitirilip, eğitime geçeceği bildirildi. Sözen, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve binlerce şehidin kanıyla sulandığı vatan topraklarına borcumu ödemek için bu gönül yolculuğuna çıktım" dedi.

Valilik hizmet binasında bugün düzenlenen törene Vali Ahmet Turhan, hayırsever Fernur Sözen, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediye Başkan vekili Fatih Çağlar, Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner katıldı. Daha önce kendisiyle anne ve babası adına Çanakkale'de anaokulu, çocuk yuvası, ortaokul, lise, huzurevi, Balıkesir'de turizm lisesi ve ilkokul yaptıran hayırsever Sözen imza töreninden sonra yaptığı konuşmada bir kez daha gönüllerde taht kurdu. Fernur Sözen, "Bilindiği gibi ben şehitler diyarından, Çanakkale'den geliyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve binlerce şehidin kanıyla sulandığı vatan topraklarına borcumu ödemek için bu gönül yolculuğuna çıktım. Herkesin, gencecik insanların gözlerini kırpmadan canlarını verdikleri bu yerde, ben malımı, zamanımı, heyecanımı vermişim çok mu? Yine de bir şey vermişim ve bir şey yapmışım gibi gelmiyor bana. Son nefesime kadar bu ülkeye hizmet etmek istiyorum. Her şeyim devletimindir, milletimindir. İnşallah bu hizmetleri devam etttireceğim" diye konuştu.

'HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM'

Ailenin tek çocuğu olan ve babası Ferudun Sözen'den kalan zeytinyağı fabrikasını işleten Fernur Sözen, çocukluğundan bu yana benzer projelere imza atmanın hayalini kurduğunu belirtti. Sözen, "Herkesin hayatta idealleri, hayalleri vardır. Benim de çocukluğumdan beri hayalim, böyle projelere imza atabilmekti. Çok şükür Yüce Rabbimin izniyle de bunlar teker teker gerçekleşmeye başladı. Kendime yol arkadaşı olarak çocuk ve gençleri seçtim. Onlar bu ülkenin geleceği olacak. Onların geleceğin bilim insanları, işkadınları, işadamları, öğretmenleri, çiftçileri olacaklarına inanıyorum ve onların gözüyle ülkenin geleceğine büyük bir umutla bakıyorum" dedi.

İŞTE SÖZEN'İN SERÜVENİ

Bağışları nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den TBMM Üstün Hizmet Madalyası da alan Fernur Sözen, yardım serüvenini de anlattı. Sözen, "Serüvenimiz 2006 yılında başladı. Küçükkuyu Beldesi'nde Hamiyet-Feridun Sözen Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ile başladık. Yuvanın arazisini verip, binalarını yapıp, iç mekanların tefrişini üstlendik. 2008 yılında 4 katlı, 22 derslikli Fernur Sözen Ortaokulu yapıldı. 2009 yılında yine 3 katlı, 14 derslikli Fernur Sözen Lisesi bitti. 2010 yılında toplumun dezavantajlı kesimi kimlerdir diye baktık? 'Yaşlılarımızı bağrımıza basalım' dedik. Hamiyet-Feridun Sözen Huzurevi yapıldı. 2010 yılında 6 derslikli Fernur Sözen Anaokulu yapıldı ve 2011 yılında yolumuz Balıkesir'e düştü. Çocuklarımızın mesleki anlamda önlerinin açılmasını istedik. Bölge turizm bölgesiydi. Fernur Sözen Turizm Otelcilik Lisesi ile çocuklarımız turizm sektöründe yerlerini aldı. 2012 yılına gelindiğinde de 4+4+4 eğitim sisteminde Altınoluk'un ilkokula ihtiyacı olduğunu fark ettik. O da yapıldı. Şimdi de gençlerimizi sağlık sektörüne kazandırmak istiyoruz. Sağlık Meslek Lisesi ile devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

VALİ'DEN TEŞEKKÜR

Fernur Sözen'in Çanakkale ile Balıkesir'e nitelikli eğitim kurumları kazandırdığını vurgulayan Vali Ahmet Turhan, "Ben Fernur Hanım'a şahsım, Balıkesir ve Türk milleti adına teşekkür ediyorum. Tabii ki devletimiz her alanda gerekli yatırımları yapıyor. Ama hayırseverlerimizin gönülden yaptığı destekler de çok önemli. Ben bu yatırımların Balıkesir'in eğitiminde, Balıkesir'in başarısında çok ciddi kazanç olduğunu düşünüyorum" dedi.

İnşaatı yaklaşık 1 yıl sürecek 16 derslikli, 400 kişi kapasiteli lisenin yaklaşık 1.5 milyon liraya mal olacağı ve tümünün Fernur Sözen tarafından karşılanacağı bildirildi.

FERNUR SÖZEN KİMDİR?

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde 1966 yılında ailesinin tek çocuğu olarak dünyaya gelen Fernur Sözen, ilk ve orta öğrenimini, Küçükkuyu İlköğretim Okulu'nda yaptı. Lise öğrenimini Özel Türk Lisesi'nde tamamladıktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin İktisat Bölümü'nde yüksek öğrenimini tamamladı.

1987-1988 yılında İngiltere'de, 1988-1989 yılında Fransa'da, 1990-1991 yılında ise İtalya'da dil eğitimi aldı. Değişik kültür ve coğrafyaları tanımak amacıyla dünyanın pek çok ülkesinde bulundu. 1990 yılında 'Altıncı Kuşak Zeytinci' olarak Ferudun Sözen Zeytinyağ Fabrikası'nda iş hayatına atıldı. Sözen, yaptırdığı okullar sonrası TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayırseverden Balıkesir'e Bir Okul Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement