HDP, Elektrikleri Kesilen Köylerin Durumu Hakkında Soru Önergesi Verdi - Son Dakika
Yerel

HDP, Elektrikleri Kesilen Köylerin Durumu Hakkında Soru Önergesi Verdi

HDP, Elektrikleri Kesilen Köylerin Durumu Hakkında Soru Önergesi Verdi

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Kozluk'ta elektrikleri kesilen köylerin durumu ile ilgili Enerji Bakanı Berat Albayrak'a soru önergesi verdi.

12.08.2016 17:54

Kozluk'taki elektriksiz köylerin durumu hakkında HDP'den soru önergesi

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, DEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen Kozluk ilçesindeki köylerin durumu ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a soru önergesi verdi.

Soru önergesinde yaşanan durumdan köylülerin olumsuz etkilendiğini belirten HDP Milletvekili Başaran, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Başaran, soru önergesi ile ilgili yaptığı açıklamada "Kozluk ilçesine bağlı Kaletepe Köyü, Yeşil Özmen Mezrası, Kavaklı Köyü, Tepecik Mezrası ve diğer birçok köyde çalışma yapmak için giden Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) çalışanları, yurttaşların haneleri dışında bulunan dijital elektrik sayaçlarının, kurulacak yeni beton direklere taşınacağını ve sayaçların artık uzaktan okunacağını belirtmiştir. Uygulamayı kabul etmeyen yurttaşlar ile DEDAŞ çalışanları arasında yaşanan tartışmanın ardından köylerdeki trafolar sökülmüş, bu bölgelere verilen elektrik bütünüyle kesilmiştir. Elektrik kesintisinin ardından özellikle soğutucu kullanan esnaflar mağdur olmuş, kavurucu sıcaklar nedeniyle soğutucu araçlara ihtiyaç duyan onlarca astım ve diyaliz hastasının sağlık durumu da kötüleşmiştir. Yine kesinti nedeniyle onlarca tarım arazisinin sulama sistemi çalışmamış, çiftçiler ekinlerini kaybetme noktasına gelmiştir " dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP, Elektrikleri Kesilen Köylerin Durumu Hakkında Soru Önergesi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement