Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: 1 Yıldır Türkiye'de Devlet Terörü Uygulanıyor - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: 1 Yıldır Türkiye'de Devlet Terörü Uygulanıyor

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: 1 Yıldır Türkiye\'de Devlet Terörü Uygulanıyor

Mersin'de partsinin iftar programına katılan HDP EŞ Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 1 yıldır çok açık ve aleni şekilde Türkiye'de devlet terörü uygulandığını ileri sürdü.

22.06.2016 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de partsinin iftar programına katılan HDP EŞ Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 1 yıldır çok açık ve aleni şekilde Türkiye'de devlet terörü uygulandığını ileri sürdü.

Merkez Akdeniz İlçesi'ndeki Yılmaz Güney Parkı'nda gerçekleştirilen iftar programda konuşan Yüksekdağ, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Türkiye'de sistematik olarak devlet terörü uygulandığını öne süren Yüksekdağ, "Devletin bütün yetkilerini, yasalarını, kurumlarını ele geçirmiş bir siyasi klik terör uyguluyor. 'Anayasayı tanımıyorum, deler geçeriz, bu bizim keyfimize kalmış' diyor. Meydan okuyarak, 'İsteseniz de istemeseniz de fiili olarak başkanlık yapıyorum' diyor. Hiçbir hukuk kriterini tanımadan, silah ve zorla 1 Kasım'da elde ettikleri meclisteki haksız çoğunluğa dayanarak, istediği yasayı, anayasayı dahi delip geçecek şekilde gelip geçiriyor, hukuk dışı bir yönetim uygulaması Türkiye'de kullanılıyor, yaşama geçiriliyor. Saraydaki zat, muahelefet ettiğimiz zaman, çıkıp 'devletle milleti birleştirdik' diyor. Bu devlet millet buluşması değildir. Bugün AKP saray iktidarı tarafından uygulanan siyasi yönetim pratiği tam anlamıyla bir darbedir. Devletle dikatatörün buluşmasıdır. Devletle faşizmin buluşmasıdır" dedi.

BİZLERİ HALKIMIZ DIŞINDA KİMSE SORGULAYAMAZ

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından savcılar ve hakimlerin kendilerini ifadeye çağırma çağrısında bulunduğunu hatırlatan Yüksekdağ şöyle konuştu:

"Saray tarafından düğmeye basıldıktan sonra bizleri ifadeye çağırma kararı almışlar. Cevabımız net. Bizleri halkımız dışında kimse sorgulayamaz. Kimseye siyasi düşüncelerimizden, söylediklerimizden, halkımızın taleplerini, mücadelesini temsil ettiğimizden dolayı hesap vermeyiz, zorunda değiliz. Bugün bizleri savcılık ve mahkemeler yoluyla hesap vermeye zorlayanlar kendileri hesap verecekler. Ama o hesabı veremeyecekler. İşledikleri suçların çetelesi arşı alayı aşmış durumda. Kendinizi güvende hissediyorsunuz ama nereye kadar bu durumu koruyabileceksiniz? Halkımızın davasını savunmaktan başka bizlere mahkeme yolunu açanlar, bizlerin mücadelesini hapse atma tehditleriyle kırmaya çalışanlar, kendi suçlarının savunmasını yapamayacaklar."

MEVZİLERİMİZİ GASP ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Belediyelere kayyum atama sürecinin düğmesine basıldığını kaydeden Yüksekdağ, "Bunlardan biri de Akdeniz Belediyesi. Dört bir yanda DBP'ye bağlı belediyelerin, halkın oylarıyla seçilmiş temsilciler ve yönetimler aracılığıyla çalışmasını hiç bir zaman tahammül edemediler. Haklı yollardan, zulme ve zorbalığa karşı 3 kat daha fazla mücadeleyle kazandığımız mevzileri gasp etmek istiyorlar. Böyle bir haramiliğe izin vermeyeceğiz" dedi.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: 1 Yıldır Türkiye'de Devlet Terörü Uygulanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement