Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Tam anlamıyla bir darbe rejimi tesis ediyorlar.

23.06.2016 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Tam anlamıyla bir darbe rejimi tesis ediyorlar. Akıllarına esen her yerde sıkıyönetim, olağanüstü hal ilanı, halka karşı askeri operasyon uygulaması, bu siyasetin merkezinde var." dedi.

Yüksekdağ, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca Esenler'de düzenlenen iftar programındaki konuşmasında, HDP'nin rüzgara karşı yürüyerek, sinsi ve zalim kuşatmaları yenerek, barajları delip geçerek kazandığını, ancak şu anda bu başarma, kazanma duygusunun yok edilmek istendiğini dile getirdi.

HDP'ye savaş ilan edildiğini savunan Yüksekdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Adını koymadıkları bir savaş ama kirli bir savaş ama ahlaksız bir savaş. Halkımızın 7 Haziran'da ve 1 Kasım'da ortaya koyduğu siyasi iradeyi tasfiye etmek, yok etmek için buldukları her yoldan ve bildikleri her yöntemle bizlere saldırıyorlar. Devletin gücünü, kudretini, sermayenin parasını, pulunu ellerinin altında biriktirmiş ve bu güce dayanarak, sadece zor ve paraya dayalı iktidarda olanlar, bizim bu zorun ve sermayenin karşısındaki direnişimizden korkuyorlar."

Kazandıkları her kuruşu, siyasi çalışmalarda kullandıkları her bir fonu, bütçeyi, helal yollardan kazandıklarını anlatan Yüksekdağ, "Bizler paranın elde edemeyeceği, kazanamayacağı, satın alamayacağı çok büyük bir zenginliğe sahiptik çünkü, bu halkın gücüne, ahlakına ve her zor koşul altında direnme kararlılığına sahiptik. Onların ellerinin altında orduları, silahları, kayıtlı-kayıtsız, yasal-yasadışı şiddet örgütleri var. Ama HDP'nin, bizlerle siyaset yapan halkımızın kendi yüreğinden, inancından başka kendini savunabilecek hiçbir gücü yok. Bizler, bu 1 yıl boyunca karşımıza çıkan zora, şiddete rağmen tam anlamıyla bir demokratik siyaset direnişini geliştirmeyi ve gerçekleştirmeyi başardık." diye konuştu.

Yüksekdağ, siyasi iktidarın artık topluma temiz değerler telaffuz edemediğini, yapıcı, üretici, kurucu projeler üretemediğini iddia etti.

"Belki de en büyük darbe suçunu işliyorlar"

Cizre'den Sur'a, Nusaybin'e kadar şehirlerin imhacı bir kuşatmayla karşı karşıya olduğunu ileri süren Yüksekdağ, hendek ve barikat olmayan yerlerde de operasyonun yürütüldüğünü savundu.

Yüksekdağ, "Tam anlamıyla bir darbe rejimi tesis ediyorlar. Akıllarına esen her yerde sıkıyönetim, olağanüstü hal ilanı, halka karşı askeri operasyon uygulaması, bu siyasetin merkezinde var." ifadelerini kullandı.

Meclis'in ve hükümetin hiçbir yürütme gücü ve fonksiyonunun bırakılmadığını iddia eden Yüksekdağ, "Meclis'i devre dışı bıraktılar. Hükümet, saraydan düğmesine basınca çalışan, düğmeyi kapatınca etkisiz hale gelen bir yapı. Meclis'teki muhalefeti, HDP dışındaki bütün partileri, ya kendilerine bağladılar ya da basiretsiz bir noktaya sürüklediler. Bugün darbeci dedikleri bütün yapılarla kol kola girerek, Türkiye tarihindeki belki de en büyük darbe suçunu işliyorlar. Bu suçlardan, suçların sonuçlarından kurtulmayı, kaçmayı başaramayacaklar. Sanıyorlar ki HDP milletvekillerini hapse atarlarsa, onların suçunu yüzüne vuran birileri olmazsa o suçlardan kurtulacaklar, kaçmayı başaracaklar. Biz olalım olmayalım, ister içeride ister dışarıda olalım, bu suçların sonuçlarından, bedellerinden asla ve asla kaçamayacaksınız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement