Hdp Grup Başkanvekili Demirel Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Grup Başkanvekili Demirel Açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, kadınların hedef seçildiğini iddia ederek, "Paris katliamının faillerinin tam olarak açığa çıkarılmaması gündemdeyken, Silopi'de 3 kadın arkadaşımız katledilmiştir" dedi.

06.01.2016 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, kadınların hedef seçildiğini iddia ederek,  "Paris katliamının faillerinin tam olarak açığa çıkarılmaması gündemdeyken, Silopi'de 3 kadın arkadaşımız katledilmiştir" dedi.

Demirel, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın da aralarında bulunduğu "HDP Kadın Grubu" üyeleriyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Silopi'de üç kadının öldürülmesinin siyasi cinayet olduğunu öne sürdü.

Kadınların özel olarak hedef seçildiğini savunan Demirel, "Daha Paris katliamını gerçekleştiren faillerin tam olarak açığa çıkarılmaması gündemdeyken, bu sürecin arifesinde dün Silopi'de 3 kadın arkadaşımız katledilmiştir. Biz bunu siyasi cinayet olarak algılıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Öz yönetim talebinin arkasında olduklarını ifade eden Demirel, "Başbakana soruyoruz, öz yönetimin bedeli infaz mıdır?" diye konuştu.

Basın toplantısına katılan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, bir gazetecinin, "Anayasa süreci var. HDP olarak uzlaşma komisyonuna üye verecek misiniz?" sorusu üzerine, "Bizim demokratik bir anayasa talebimiz hiç ortadan kalkmadı. Sözümüzü söylememiz gereken her yerde var olacağız. TBMM Başkanlığı nezdinde girişimler devam edecek. Geçmişte de komisyonda vardık. Ayrıntılı önerilerimiz vardı, onları güncelleyip sunacağız" yanıtını verdi.

HDP'nin Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) nezdinde hazırlıklar yaptığına dair haberlerin hatırlatılması üzerine Beştaş, BM ve Avrupa Birliği mekanizmaları gözetiminde girişimlerinin ve ziyaretlerinin olacağını bildirdi.

Açıklamaya katılan, TBMM Başkanvekili Buldan ve diğer HDP milletvekilleri de farklı olaylarda yaşamını yitiren kadınların fotoğraflarını taşıdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Grup Başkanvekili Demirel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement