Hdp İl Eşbaşkanı Atik Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hdp İl Eşbaşkanı Atik Açıklaması

HDP İl Eşbaşkanı Zarife Atik, HDP'nin kadınların ortak katılımıyla kurulacak yeni bir yaşamı hedeflediğini söyledi.

26.03.2015 12:09

HDP İl Eşbaşkanı Zarife Atik, HDP'nin kadınların ortak katılımıyla kurulacak yeni bir yaşamı hedeflediğini söyledi.

Atik, Muratpaşa ilçesinde bir kafede partililerle düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de her gün en az 3 kadının öldürüldüğünü kaydetti. Hayatın her alanında kadınların taciz ve tecavüze uğradığını savunan Atik, şöyle devam etti:

"Ev içi emeği görünmeyen kadınlar, enformel sektörde ucuz iş gücü olarak devlet, sermaye işbirliği ile sömürülmeye devam ediyor. Kadının gücünden korkanların yarattığı bu düzeni değiştirmek elimizde. Yerel ve merkezi yönetimlerde, çalışma hayatında, sosyal alanlarda, kadınların eşit temsili en önemli hedefimizdir. Savaşsız, sömürüsüz eşit ve adil bir yaşam ancak kadınların öncülüğünde örgütlenebilir."

Antalya'da kadın temsiliyetini öne çıkarmak istediklerini ifade eden Atik, "Bu nedenle fermuar sistemiyle bir kadın bir erkek olmak üzere seçimlere hazırlanıyoruz" dedi.

Ezilenlerin lehine politikalar üretebilecek tek alternatifin HDP olduğunu savunan Atik, "Çünkü HDP, toplumun en fazla ezilenleri olan kadınların ortak katılımı ile kurulacak yeni bir yaşamı hedefliyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hdp İl Eşbaşkanı Atik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement