Hdp Kars 1. Olağan Kongresi - Son Dakika
Politika

Hdp Kars 1. Olağan Kongresi

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: "Her bir farklılık bizim zenginliğimizdir.

06.12.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Her bir farklılık bizim zenginliğimizdir. Birleşmemizin, kucaklaşmamızın ve mücadelemizin gerekçesidir. Bu farklılıklardan doğan birliğimiz, bizim gücümüzdür" dedi.

Partisinin Kars'ta bir düğün salonunda gerçekleştirilen birinci olağan kongresine katılan Yüksekdağ, kültürlerin, dillerin, inançların, ulusların içi içe geçtiği ve kucaklaştığı kentte, zenginliğin ortasında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kars'ın oluşturduğu zenginlik ve gücün HDP'nin kendisinin üzerinde inşa ettiği temel ve varlık alanı olduğunu ifade eden Yüksekdağ, "Anadolu'nun Mezopotamya'nın bütün farklılıklarını, çeşitliliklerini, bir eşitsizlik unsuru olarak değil, güç merkezi olarak görüyoruz" diye konuştu.

Yüksekdağ, farklılıkları, eşitsizlik ve adaletsizlik gerekçesi olarak görmediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Her bir farklılık bizim zenginliğimizdir. Birleşmemizin, kucaklaşmamızın ve mücadelemizin gerekçesidir. Bu farklılıklardan doğan birliğimiz, bizim gücümüzdür. Bütün Türkiye halklarının geleceği işte bu güçle inşa edilecektir. Halkların Demokratik Partisi, bu gücü inşa etmek için siyasi yürüyüşünü başlattı. Partimiz bundan yaklaşık 1 yıl önce yola çıkarken yeni bir yaşam için bu yürüyüş, yolculuğu başlattı. Şunu çok iyi biliyorduk, bu yeni yaşam iddiasını ve söylemini ilk ortaya koyan ve bu yeni yaşamı yaratma hareketini başlatan biz değildik. Biz bu yeni yaşamın ilhamını Rojava'dan aldık. Rojava devrimiyle Rojava'daki halk iktidarını kurma iradesiyle yol çıkan halklarımız bütün Türkiye halklarına ve partimize de ilham oldular."

Kongreye HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ve partililer katıldı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Kars 1. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement