HDP'li 2 Belediyeye Polis Operasyonu - Son Dakika
Güncel

HDP'li 2 Belediyeye Polis Operasyonu

Batman'da örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle, aralarında 4 belediye meclis üyesinin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

05.01.2015 21:24  Güncelleme: 08:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da örgüt propagandası yapmak ve suçluyu övmek iddiasıyla aralarında 4 belediye meclis üyesinin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. 9 kişi emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve sonrasında serbest bırakıldı.

NELER OLDU?

Batman'da örgüt propagandası yapmak ve suçluyu övmek iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı. "Öcalan'a özgürlük" imza kampanyasını yürüten ve aralarında 4 belediye meclis üyesinin de bulunduğu 9 kişi, örgüt propagandası yapmak ve suçluyu övmek iddiasıyla polis ekiplerince gözaltına alındı. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

KIZILTEPE'DE HDP'Lİ EŞ BAŞKANLARA GÖZALTI

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Belediye Eş Başkanları İsmail Ası ile Leyla Salman, Abdullah Öcalan'ın özgür kalması için başlatılan kampanyaya imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Kızıltepe Belediyesi basın birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kızıltepe ilçesinde bu akşam imza kampanyasının yasal olmadığı ve haklarında bu konuda ihbar olduğu gerekçesiyle başkanların gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları İsmail Ası ve Leyla Salman Kızıltepe TOKİ mevkiinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ası ve Salman'ın sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükleri öğrenildi." denildi.

KIZILTEPE İLÇE EŞ BAŞKANLARI SERBEST

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Adullah Öcalan'a özgürlük için başlatılan imza kampanyasına destek verdikleri gerekçesiyle TOKİ Evleri mevkiinde gözaltına alınan Belediye Başkanı İsmail Ası ile Leyla Salman, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILDILAR

örgüt propagandası yapmak ve suçluyu övmek iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakıldı.Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılan 9 kişi, Batman Bölge Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Burada serbest bırakılanlar adına açıklama yapan Gülistan Akel, akşam saatlerinde belediye meclis üyeleri ve çalışanlarıyla imza kampanyasına destek verenlerle Kültür Mahallesi'nde çalışma yürüttükleri sırada polis tarafından ifadeye çağrıldıklarını söyledi.

Daha sonra emniyete götürüldüklerini belirten Akel, "Bunun üzerine emniyete götürüldük ve bir gözaltı sürecine tabi tutulduk. Batman'da uygulanan bu tür politikalar 40 yıldır devam eden savaş ortamına hizmet edecektir. Batman'da geçen hafta HDP ve DBP'İl eş başkan arkadaşlarımız bu şekilde gözaltına alınmıştı" dedi.

"Öcalan'a özgürlük" imza kampanyasını yürüten ve aralarında 4 belediye meclis üyesinin de bulunduğu 9 kişi, akşam saatlerinde örgüt propagandası yapmak ve suçluyu övmek iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

HDP\'li 2 Belediyeye Polis Operasyonu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel HDP'li 2 Belediyeye Polis Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • tolga: vay güzelim türkiye ne hale geldi kürtleri bile adam yerine koydular ya dağ mağara ayılarını bu hayinler canakkalede kaç tane şehit vermiş bir tne kürt yok canakkalede şehit hep vatan hainleri ancak devleti parçalamakla yetinirler. . inşallah parcalanırda ozaman görürürüz silahlanalımda ne kadar kürtvar kesip dograyacam 82 163 Yanıtla
  • OSMAN BEY: GÖZ BOYAMA OPERASYONLARI SEÇİMLER ÖNCESİ COK OLACAK. ALDILAR GÖTÜRDÜLERDE NAPTILAR İÇERİ TIKTILAR MI? ÜLKE NE HALE GELMİŞ. PKK SEMPATİZANI HAİNLER ÖRGÜTLENİYOR. BU SAYFADA BİLE TOPLU YAZILARA BEĞENİ YORUM VE YALANDAN YERE NİCKLER ALIYORLAR. 54 56 Yanıtla
  • Azad: Zamana dikkat bu konuşmalar 3 yıldır yapılıyo neden şimdi yakalıyorsunuz 25 17 Yanıtla
  • Kürt : Siz artık hiç bir zaman Kürt Halkını yıldıramazsınız 22 11 Yanıtla
  • jiyan: zerrab ve kafadarları serbest. . . . . . . . yüzde 90 oy alan belediye başkanı esir. . . . . sonra biz de meeeeee. . . . . . . . . . . meeeeee. . . . 15 17 Yanıtla
  • Bawer : Kınıyorum hani demokrasi 10 22 Yanıtla
  • kurtalan: ee tabi seçimyaklaştı yıpratma peşindeler kampanya ya imza atmılarmışmış bundan daha doğal ne olabir bahane sadece arkadaş hdp seçimlerde çok iyi çalışıyor yine çıkacak ortaya insanları tehtid ettiller falan filan bir sürü şey ama bu sefer daha güçlü olacak bizde seçimlerde hdp için çalışacağız 15 16 Yanıtla
  • tax: Hükümet gercekten sasirdi ne yapacagini bir yandan bebek katiliyle pazarlik yapiyor güney doguyu pkk ya birakti simdide övdüler diye tutuklama yapiyor secimler ellerinizden öper. 14 10 Yanıtla
  • dervis kurtoglu: BASKILAR ASLA BU HALKI YILDIRMADI YILDIRMAZ YILDIRMAYACAK ULAN KAN EMICILER HDP NIN BUYUDUGUNU GERCEKTENDE SIYASET TE SIZLERDEN DAHA IYI OLDUGUNU GORUYORSUNUZ OZDE BIR SEKILDE BARISI VE KARDESLIGI SAVUNMALARI ISINIZE GELMIYOR INSANLARIMIZIN OLMEMESI ICIN VARINI YOGUNU ORTAYA KOYAN TEK PARTI HDP DIR HDP KADAR BASINIZA TAS DUSSUN KCK TUTUKLAMALARI ADINA ZAFER ISARETI BILE YAPANLARI CEZAEVLERINE GONDERDINIZ BU SEFER OYLE YAPMAYA KALKARSINIZ EN AZ 10 AKTIF MILYON INSANI YA OLDURMELI YADA CEZAEVLERINE GONDERMELISINIZ BU SEFER KOLAY DEGIL HER ZAMAN SOYLEDIK YINE SOYLUYORUM YA ONURLU YASAM YADA ONURLU OLUM BU SEFER DE SAVAS TA TEKCILIKTE IRKCILIKTA ISRARCI OLURSANIZ BU SEFER ATES HERKESI YAKAR YUCE ALLAH ZALIMINDE ZALIMLERINDE BELASINI VERSIN BU ULKEDE BARISI KARDESLIGI ISTEMEYENLERINDE BELASINI VERSIN IYIKI HDP LIYIM 'NE MUTLU INSANIM DIYENE'. . . 12 10 Yanıtla
  • jiyan: çok şükür çaldıklarından değil. . . . . 17 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement