Hdp'li Buldan, Yüksekova'da İnceleme Yaptı - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Buldan, Yüksekova'da İnceleme Yaptı

Hdp\'li Buldan, Yüksekova\'da İnceleme Yaptı

Hdp Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, sokağa çıkma yasağının 06.00- 22.00 saatleri arasında kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde incelemelerde bulundu.

12.06.2016 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, sokağa çıkma yasağının 06.00- 22.00 saatleri arasında kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Buldan, "Bu manzara, bu tahribat, insanların ömür boyu beyinlerinde, zihinlerinde iz bırakacak" dedi.

HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'a incelemeleri sırasında HDP Yüksekova İlçe Başkanı Fikret Turgut, Esende Belediye Eş Başkanı Akif Kaya eşlik etti. Operasyonların yoğun olarak yaşandığı mahallelerde incelemeler yapan Buldan, "Burada bütün evler yakılmış, talan edilmiş. Gördüğümüz manzara bize şunu gösteriyor; Yüksekova'da evlerle, taşlarla, kapılarla, pencerelerle savaş yapılmış. Bu manzara, bu tahribat, insanların ömür boyu beyinlerinde, zihinlerinde bir iz bırakacak. Uzun süre devam eden bir sokağa çıkma yasağı ile birlikte sadece insanların katledilmesi değil, aynı zamanda evlerin yakılması, yıkılması ve tahrip edilmesi duvarların üzerindeki yazıların yazılması bütün bunlar bize şunu gösteriyor; Yüksekova'da bir düşman hukuku gözetilmiş ve Yüksekova yaşanılmayacak bir hale getirilmiş" dedi.

YÜKSEKOVA HALKI BURADA YAŞAMAYA DEVAM EDECEK

Gördüğü manzara karşısında söyleyecek laf bulamadığını belirten Milletvekili Buldan, "Acak şunu ifade etmek isterim Gever (Yüksekova) eski Gever olamayacak. Eski Gever yapabilmek için, Gever'in bu mahallelerindeki insanların kalplerini, gönüllerini renklerini tahmir etmek lazım. Çok zor olacak. Burada yapılanların şu anlamı var. Yüksekova'yı yaktık, yıktık bir daha kimse burada yaşamasın. Bütün bunlara rağmen ben şunu ifade etmek istiyorum. Yüksekova halkı burada yaşamaya devam edecek. Biz parti olarak Yüksekova halkı ile dayanışma için buradayız" diye konuştu.

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Buldan, Yüksekova'da İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ...fegholiymis yok daha neler: Pervin buldan dengesizmis harbiden 0 0 Yanıtla
  • ALO: ALLAH BELANI VERSİN PERVİN BULDAN KIZIN BİZİM ÖZEL OKULDA GÜNÜNÜ GÜN EDİYOR SEN İSE GARİBAN KÜRT HALKINI KANDIRIYON 0 0 Yanıtla

Advertisement