Hdp'li Demirel; Bu Süreçte, Bu Şekilde Seçime Gidilemez - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Demirel; Bu Süreçte, Bu Şekilde Seçime Gidilemez

Hdp\'li Demirel; Bu Süreçte, Bu Şekilde Seçime Gidilemez

Diyarbakır'da DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek'in gözaltına alınmasıe Sur ve Silvan ilçelerinin de aralarında bulunuduğu belediye başkanlarının tutuklanması DBP Diyarbakır binası önünde basın açıklamasıyla protesto edildi.

27.08.2015 17:31

Diyarbakır'da DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek'in gözaltına alınmasıe Sur ve Silvan ilçelerinin de aralarında bulunuduğu belediye başkanlarının tutuklanması DBP Diyarbakır binası önünde basın açıklamasıyla protesto edildi. DBP ve HDP'lilerin ortak basın açıklamasına HDP milletvekilleri Çağlar Demirel, Edip Berk, Büyükşehir Belediyes Başkanı Gültan Kışanak ile partililer katıldı.

"EŞBAŞKANIMIZ BU KONUDA GÖREVİNİ YAPMIŞTIR"

DBP adına açıklamayı yapan İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, 1990'lı yılları aşan suç pratikleriyle birlikte, bir saldırıların gerçekleştiği bir süreci yaşadıklarını ifade ederek, bu süreçlere yabancı olmadıklarını söyledi. Bu süreçleri geçmişte de yaşadıklarını söyleyen Şimşek, "Eğer bizim irademize karşı bir saldırı söz konusuysa, halkımızın iradesi teslim almak üzere bir saldırı gelişecekse, ilelebet buna karşı durmak bizim temel şiarımız olacaktır. Geliştirilen siyasi soykırım operasyonlarıyla birlikte, gözaltına alınan belediye başkanlarımız, parti yöneticilerimiz, bu halkın mücadelesini, gerçekliğini, halkın haklı davasını savunmak üzere mücadele etmişlerdir. Mücadeleleri meşrudur ve sonuna kadar bunun arkasındayız. Bu saldırılar devam ediyor. Dün akşam itibariyle de partimizin il eşbaşkanı Hafize İpek, yaptığı bir basın açıklamasından dolayı gözaltına alınmıştır. Bu saldırının boyutu aslında her düşüncesini ifade eden, her basın açıklaması yapanın artık gözaltına alınmayla karşı karşıya olduğunun açık bir göstergesidir. Eşbaşkanımız bu konuda görevini yapmıştır. Halkına karşı olan sorumluluğunu yerine getirmiştir. Arkadaşımızın mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

"BU SÜREÇ 1990'LI YILLARI AŞAN BİR SÜREÇ OLMUŞTUR"

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, gözaltılara tepki göstererek, "Biz 1990'lı süreç diyoruz ama bu süreç 1990'lı yılları aşan bir süreç olmuştur. Hep birlikte 1990'lı yılları bilenler olarak bunu ifade etmek istiyoruz. Ama bu halkı siz katlederek, tutuklayarak, işkence ederek sindiremezsiniz. Bunların hepsi yaşandı, denendi ama hiçbir başarıya ulaşmadı. Bugün, belediye başkanlarını tutuklayarak, sürgün ederek bu sorunu çözemezsiniz. Sorunu çözümü ortadadır. Sorunun çözümü diyalog ve müzakeredir. Diyalog ve müzakere sürecine tekrar dönülmeli. Barış sürecini eğer kalıcı barışa evrilmesini istiyorsak, Öcalan ile görüşülmesi gerekiyor."

Demirel, seçilmişler olarak, halkın taleplerini, çağrılarını kamuoyuna duyuran siyasetçileri olduklarını dile getirerek, "Gözaltı ve tutuklamalar yapılıyorsa, bunu sorgulamak gerekiyor. Bunların hiçbirinin demokraside yeri yoktur. Bunların tümümün düşünce özgürlüğü kapsamında ele alınıp, değerlendirilmesi gerekiyor. Ama siz düşünce özgürlüğünü hiçe sayıp, gözdağı vererek, tutuklayarak, ifade edileceğini düşünüyorsanız, yanılacaksınız. Geçici seçim hükümeti oluşturuluyor. Bununla birlikte seçime gedilecek. Bu süreçte bu şekilde seçime gidilemez. Halkımız demokratik ortamda seçime gitmek istiyor. Ama şu anda uygulanan devlet hukuku değil, asker ve polis hukukudur. Bunu hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Demirel; Bu Süreçte, Bu Şekilde Seçime Gidilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • amedli: insanların kepenkleri kapatırılırken nerdeydiniz. bacılar bunlar sizi ancak kendi başları sıkıştığı zaman hatırlarlar sizi eyleme çağırırlar. kendi vekilleri plajlarda tatil yaparlar sonda çocukları ise kolejlerde okur. senin çocuğun ise dağda ölür. artık bunlara prim vermeyin. ALLAH İÇİN 0 0 Yanıtla

Advertisement