HDP'li Irmak: Biz Gidersek, Çok Sayıda İnsan Yaşamını Yitirecektir - Son Dakika
Politika

HDP'li Irmak: Biz Gidersek, Çok Sayıda İnsan Yaşamını Yitirecektir

HDP\'li Irmak: Biz Gidersek, Çok Sayıda İnsan Yaşamını Yitirecektir

HDP'li Irmak, "Biz Meclis çatısı altında mücadelemizi sürdürmek istiyoruz, biz gidersek çok sayıda insan yaşamını yitirecektir" dedi.

22.05.2016 12:35  Güncelleme: 15:56

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından bazı arkadaşlarının meclisten atılması durumunda alternatifleri olup olmayacağı ile ilgili bir soru üzerine, "Biz meclis zemininde çalışmak ve burayı terk etmek istemiyoruz. Bu zemini terk edersek çok sayıda insan yaşamını yitirecektir. Eninde sonunda yine müzakere ve diyalog ile sorunları çözeceğiz" dedi.

"HEM HALKA HEM DE MECLİS'E DARBEDİR"

Amerikanın Sesi Radyosu Kürtçe servisine konuşan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, dokunulmazlıkların kaldırılmasının darbe olduğunu ileri sürerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu Meclise ve meclis iradesine el koymaktır. Yani aynı zamanda halk iradesine de el koymak anlamını taşıyor. Biz ses çıkarmaya çalışıyoruz ama, halkın iradesi burada tecelli olmuyor. CHP önce, lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'evet' oyu kullanacaklarını söylemesine rağmen ilk oylamalarda hayır oyu kullandı. Ama, sonra düzenleme referanduma gitmesin diye onlar da 'hayır' oyu kullandı.

"ASIL MESELE HDP"

Dokunulmazlıkların kalkması fezlekesi olan bütün partilerdeki vekilleri ilgilendirse de, biz biliyoruz asıl mesele HDP'dir. Çünkü Cumhurbaşkanı hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, tecavüz, yüz kızartıcı suçlar ile ilgili tek bir açıklama yapmıyor. Sadece terör diyerek HDP'lilerin cezalandırılmasını istiyor."

"KAÇ YIL GEÇERSE GEÇSİN, SORUN MASADA ÇÖZÜLECEK"

HDP'lilerin meclisten çıkarılması ve dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda alternatifleri olup olmadığı konusundaki soruyu ise HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak şöyle yanıtladı:

"Alternatif yoktur. Biz meclis zemininde çalışmak ve burayı terk etmek istemiyoruz. Bu zemini terk edersek çok sayıda insan yaşamını yitirecektir. Önünde sonunda yine müzakere ve diyalog ile sorunları çözeceğiz. Kaç yıl geçerse geçsin yine sorun masada çözülecektir. Biz bu nedenle 10- 20 yıl kaybetmek ve binlerce insanın ölmesini istemiyoruz. Biz sonuna kadar meclis zemininde mücadele etmek istiyoruz.

"CHP VE MHP AKP'NİN BASTONU OLDU"

En büyük engel olarak HDP'yi görüyorlardı ve bu el koyma ile bunu aşıyorlar. CHP ve MHP onların bastonu oldular, onlarla yürüyecekler. Halkımız moralini bozmasın, biz moralsiz değiliz, bizim direniş alanımız sadece meclis değil, alanlardır. Halkımız yıllardır bu alanlarda onurlu bir yaşam için direniyor, biz onların temsilcileriyiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika HDP'li Irmak: Biz Gidersek, Çok Sayıda İnsan Yaşamını Yitirecektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Ercisli: Seninde yandaşlarınında Allah belasını versin ekmek yediği kaba sıçmağa devam et sen o güvendiğin ermeni abilerin kurtaracakmı sizi 53 6 Yanıtla
  • Kürşat: Yalan söylüyorsun siz giderseniz yani ermeni ler giderse müslüman Kürt halkı yaşayacak 26 4 Yanıtla
  • ccc: siz giderseniz kürtler rahatlayacak türkiye rahatlayacak 23 2 Yanıtla
  • bond: hainler nereyee daha garpuz kesecedik hemen bırakmayızz yoook öyle yagmaa ipin ucu gorundu diye kacmak olmaz hemen ............................ zaten daha o meclise giremezsiniz de artık ulkede de istenmiyorsunuz en iyisi sizi sonunuzu bekleyin............... 25 0 Yanıtla
  • halt etmissin: Millet sizin icin mi olecek mendebur. Sizin icin mikrop bile oldurmez kimse 25 0 Yanıtla
  • İTİRAF ETTİ İŞTE BU KADIN KATİL OLDUKLARINI: BU HAİN TERORİST HDPKK LILAR KADAR AÇIK BİR ŞEKİLDE TERORİST OLDUĞUNU KATİL OLDUĞUNU SÖYLEYEN VAR MIDIR DÜNYADA İŞTE KENDİLERİ İTİRAF EDİYORLAR GÖRÜN BUNU .EY İNSANLAR EY AVRUPA EY AMERİKA ALLAH 1 DİR DİYEN HERKESE SORUYORUZ VAR MIDIR ??????????????? 18 0 Yanıtla
  • ömer: Daha ne kadar kan akıtacaksınız acaba hep tehdid sizden korkacağımızı sanıyorsunuz acaba çapulcular def olup gidin artık türkiyemin topraklarından sizi halkınızda istemiyor anlamıyorsunuz 13 1 Yanıtla
  • Vatandaş: Hayatları sallama ile geçiyor bunların. Daha neler neler dediler. Hatirlayanlar çoktur burda 11 1 Yanıtla
  • kemikverin şuna: nerde koruyucu melekleriniz sizi korumuyormu . dış mihraklara yalanlarınızla sırtınızı dayadınız ama tüm dünya sizin ne kadar kötü bir ırk ermeni teroristler oldugunuzu gördü anladı. savunulcak birseyiniz kalmadı. KENDİ KAZDIGINIZ ÇUKURA KENDİNİZ DÜSTÜNÜZ HAİNLER. şimdi aglayın halinize bu millet sizi gömecek ......... 12 0 Yanıtla
  • yalan mı.?: bişi demene gerek yok yüzün her şeyi söylüyor zaten. 10 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement