Hdp Lideri Demirtaş: Bir Defa da Çıkın Onurluca İstifa Edin, İşçilerden Özür Dileyin - Son Dakika
Güncel

Hdp Lideri Demirtaş: Bir Defa da Çıkın Onurluca İstifa Edin, İşçilerden Özür Dileyin

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümete seslenerek, "Bir defa da çıkın onurluca istifa edin, işçilerden özür dileyin.

08.09.2014 17:20

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümete seslenerek, "Bir defa da çıkın onurluca istifa edin, işçilerden özür dileyin. Bu mezar taşını dikenler bilsinler ki bu dünyayı size dar edeceğiz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, asansör faciasında yaşamını yitiren 10 işçinin yaşamını yitirdiği Torunlar GYO'a ait rezidans şantiyesine gelerek Torun Center önünde açıklama yaptı. Demirtaş, ölümlerin yarattığı acıların tarif edilemez olduğunu belirtti. Demirtaş, Torunlar GYO tarafından ve hükümetin yaptığı açıklamaları eleştiren Demirtaş, "İnsanlığın vicdanını sızlatan rezil açıklamalar. Utanmadan çıkıp, "biz şirketimizin adının kirletilmesine izin vermeyeceğiz' diyecek kadar vicdanınızı, insanlığınızı yitirmişsiniz, 50 bin defa sizin şirketiniz batsın" dedi.

Avrupa'da işçi katliamlarında birinci sırada, dünyada ise ikinci sırada olduklarını vurgulayan Demirtaş, "Sadece 12 yılda 14 bin işçiyi katlettiniz. Burada güvenliğe biraz daha para harcasalardı, 10 kişi şuanda yaşıyor olacaktı. Bu kuleler bitene kadar kaç kişi daha ölecek bilmiyoruz. Çünkü güvenlik için işçinin sosyal hakları için maaşı için para harcamak, onlar için fuzuli bir masraf. Hükümet zaten denetlemeye geldiğinde eksik bulsa bile bir şekilde hallediyorlar" ifadelerini kullandı.

-"ŞİRKET SAHİPLERİNİN ARKASINDA İKTİDAR VAR"-

Şirket sahiplerinin arkasında iktidarın olduğunu söyleyen Demirtaş, "Beyefendi zaten AKP'nin sponsoru. Gelen müfettişten mi korkacak. Bir telefona bakar. Bakanı arar. Müfettiş raporunu yırtıp çöpe atarlar. Beyefendi AKP'nin kongrelerinde boy gösteriyor. Arkası sağlam. Niye iş güvenliği için masraf yapsın ki! Önemli olan onların yaşamı" ifadelerini kullandı. Demirtaş, "Bir defa da çıkın onurluca istifa edin, işçilerden özür dileyin. Ey patronlar, inşallah bir gün siz de inşaatlarda çalışmak zorunda kalırsınız" diye konuştu.

-"BU MEZAR TAŞINI DİKENLER BİLSİNLER Kİ BU DÜNYAYI SİZE DAR EDECEĞİZ"-

İşçilere de örgütlenmeleri gerektiği konusunda seslenen Demirtaş, iş arayanları da Torunlar inşaata iş başvurusunda bulunmamaları için uyardı. Demirtaş, omuz omuza verip birlikte mücadele etme gerekliliğini sürekli vurgulayarak, "Biz HDP olarak sonuna kadar işçilerin, ezilenlerin yanında olacağız. Buradakiler bilsinler ki Ege'deki Hakkari'deki işçiler sizinlerdir. Asla yalnız olduğunuzu hissetmeyin. Var gücümüzle ele ele vereceğiz. Bu mezar taşını dikenler bilsinler ki bu dünyayı size dar edeceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hdp Lideri Demirtaş: Bir Defa da Çıkın Onurluca İstifa Edin, İşçilerden Özür Dileyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement