HDP Lüleburgaz'da Nevruz'u Kutladı - Son Dakika
Güncel

HDP Lüleburgaz'da Nevruz'u Kutladı

HDP Lüleburgaz\'da Nevruz\'u Kutladı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi Lüleburgaz İlçe Teşkilatı tarafından, Nevruz Bayramı kutlama programı düzenlendi.

22.03.2014 17:24  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Lüleburgaz İlçe Teşkilatı tarafından Nevruz Bayramı kutlama programı düzenlendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Lüleburgaz İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı programı Durak Mahallesi Işıklar Caddesi'nde HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Kadir Akın, BDP PM üyesi Kerem Tosun, HDP Lüleburgaz İlçe Başkanı Nevzat Yerlikaya, HDP Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Aytekin Bulut, HDP Kırklareli İl Başkanı Orhan Erol ve 200'e yakın vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

"KÜRTLERİN HAKLI TALEPLERİNİ KABUL EDECEKSİNİZ"

Nevruz kutlamasında Kürtçe ve Türkçe açıklama yapan HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Kadir Akın, müzakere sürecine dikkat çekti ve bu sürecin yasal, hukuki bir çerçeveye kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır'daki kutlamalarda Abdullah Öcalan'ın mesajının okunduğunu anımsatan Akın, "Çatışmasızlık süreci önümüzdeki günlerde de devam edecektir. Ama bir yıla baktığımızda, seçimlere sayılı günler kala genel tabloya baktığımızda Türk gençleri ve Kürt gençleri ölmüyorsa, çatışmasızlık hali varsa, buna demokratik çözüm süreci deniyorsa bunun tek sebebi Abdullah Öcalandır. Abdullah Öcalan'ın posterlerinin yasaklanması komiktir. Siz İmralı'ya gidiyor, masa kurup görüşüyorsunuz, onu muhatap kabul ediyorsunuz, bunun adına çözüm ve müzakere diyorsunuz. Sizin gidip görüştüğünüz kişinin fotoğrafını burada yasaklıyorsunuz. Bu kesinlikle işgüzarlık. Eğer siz bu ülkeyi böldürmek istemiyorsanız, bu akan kanı durdurmak istiyorsanız halkların kardeşliğini yeniden tesis etmek istiyorsanız Kürtlerin haklı taleplerini kabul edeceksiniz" dedi.

İstenilenin Kürt halkının varlığının kabulü olduğunu kaydeden Akın, "Daha bugüne kadar Kürtlerin varlığı kabul edilmezken, bugün onların varlığı da kabul ediliyor. Nevruz'da dün Öcalan'ın mesajı şunu ifade ediyordu. 'Evet müzakere süreci devam ediyor, ama artık bu böyle devam edemez. Yasal, hukuki bir çerçeveye kavuşturulması lazım.' İstenilen, Kürt halkının varlığının kabulü, yerinden ve yerelden demokrasi, ana dilde eğitim hakkının verilmesi ve statünün kabul edilmesidir. Bu ülkeyi bölmez, tersi bölücüdür. Sarı, kırmızı, yeşile boğa görmüş gibi saldırılan tarihlerden geldik geçtik biz. Şırnak'ta onlarca insan Nevruz Bayramını kutlamak istediği için katledildi. Buralara gelindi, bunun devamını sağlamak gerekir" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından program, Nevruz ateşinin yakılmasıyla, halay ve türküler eşliğinde olaysız bir şekilde sona erdi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HDP Lüleburgaz'da Nevruz'u Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement