Hdp Mersin Milletvekili Adayları Tanıtıldı - Son Dakika
Politika

Hdp Mersin Milletvekili Adayları Tanıtıldı

Hdp Mersin Milletvekili Adayları Tanıtıldı

HDP Mersin 1. Sıra Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, üç gündür uyuyamadığını belirterek, "Üç gündür çok tedirginim. Her gece uykularım kaçtı.

01.05.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Mersin 1. Sıra Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, üç gündür uyuyamadığını belirterek, "Üç gündür çok tedirginim. Her gece uykularım kaçtı. Çünkü üç gün önce Sayın Cumhurbaşkanı Kuveyt gezisinden dönerken, benim de içinde olduğum bir suç örgütünden bahsediyor" dedi.

HDP Mersin İl Başkanlığı, Rodisson Blue Oteli'nde düzenlediği toplantı ile milletvekili adaylarını tanıttı. Aday tanıtımına HDP Mersin il eş başkanları ve milletvekili adayları katıldı. Toplantıda konuşan 1. sıra adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, suçlamalarla karşı karşıya kaldığını iddia etti. Üç gündür uyuyamadığını ifade eden Fırat, "Üç gündür çok tedirginim. Her gece uykularım kaçtı. Çünkü üç gün önce Sayın Cumhurbaşkanı Kuveyt gezisinden dönerken, benim de içinde olduğum bir suç örgütünden bahsediyor. Hem de organize bir suç örgütü. 2001 tarihinden beri böyle bir örgütün üyesiymişim. Aslında ben bunun bir suç örgütü olduğunu bilmiyordum. Sayın Cumhurbaşkanı o zaman Genel Başkanımızdı, Başbakanımızdı. Masumiyetimden istifade ederek bana başka türlü anlatarak, bu teşkilatın suç örgütünün içerisine almış. Biliyorsunuz Kuveyt dönüşünde 'bu ülkede Kürt sorunu vardır demek bölücülüktür' dedi. Şimdi hatırlıyorum 2001'de kendisinin liderliği, önderliği içerisinde ve ilk imzayı kurucu imzayı atan kişi olarak parti tüzüğünü, parti kurallarını İçişleri Bakanlığı'na sunmuştuk. Orada Kürt sorunuyla ilgili 4-5 başlık vardı. En önemli sorunun 'Kürt sorunu' olduğunu söyledi. Bunu çözmeye de talip olduğumuzu ifade etmiştik. Ancak sonunda Cumhurbaşkanı bir itirafta bulundu. Kendisini de bundan beri kıldı bizi ortada bıraktı. Şimdi liderimiz bizi böyle ortada bırakınca korku dağları sardı. Ama kaderde hapis yatmak varsa bir Cumhurbaşkanı ile örgüt lideri olarak hapis yatmayı da şeref olarak görecem" diye konuştu.

İkinci sıra adayı Çilem Küçükkeleş Öz ise kadının siyasetteki yerinde değinerek, "Siyasette en önemli duruş kadına bakıştır. Bu özellikle bu ülkede yaşayan kadınlar için çok değerli. Mersin'de siyaset yapan ve meclise gidebilecek olan tek kadınım. Bunun dışında meclise girecek başka bir kadın adayı yok maalesef. Bu kentin kadınları çok mücadeleciler, çok görünürler ama maalesef Mersin siyasetinde onlara doğru bir yer açılmamış. Bu çok üzücü. Bu ülkede ülke yönetmenin sadece siyaset olarak görüldüğü bir durum var. Ama biz bunun tam tersini söylüyoruz. Ülkede oy kullanan herkesin iradesinin de meclise yansıtılmasına yol açacak yeni bir siyaset tarzıyla Türkiye siyasetindeyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından adaylar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Mersin Milletvekili Adayları Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement