Hdp Siirt Milletvekili Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Siirt Milletvekili Yıldırım Açıklaması

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelişi sırasında çekilen bayrağın, Irak Anayasası'nda resmi bir yeri bulunduğunu belirterek, "Bu bayrak, Irak Cumhuriyeti'ne bağlı Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin...

01.03.2017 13:29

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelişi sırasında çekilen bayrağın, Irak Anayasası'nda resmi bir yeri bulunduğunu belirterek, "Bu bayrak, Irak Cumhuriyeti'ne bağlı Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bayrağı olarak kullanılmaktadır." dedi.

Yıldırım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bugünün Mesud Barzani'nin babası Mela Mustafa Barzani'nin ölümünün 38'inci yılı olduğunu söyledi.

Mahamad Kürt Cumhuriyeti Başkanı Kadı Muhammed'in bayraklarını Mustafa Barzani'ye emanet ettiğini, bunun da oğlu Mesud Barzani'ye kaldığını anlatan Yıldırım, "Mesud Barzani'nin Türkiye ziyaretinde problem yapılan bayrak bu bayraktır. Federal Kürdistan'ı temsil eden bu bayrak, Irak Cumhuriyeti'ne bağlı Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bayrağı olarak kullanılmaktadır ve Irak Anayasası'nda bunun resmi bir yeri de vardır. Türkiye'de bundan rahatsızlık duymanın bir gereği yoktur." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Siirt Milletvekili Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement