Hdp'ye Yapılan Saldırılar Kınandı - Son Dakika
Yerel

Hdp'ye Yapılan Saldırılar Kınandı

Mardin'in Midyat ilçesinde, HDP üyeleri partilerine yapılan bombalı saldırıları kınayan basın açıklaması düzenledi.

19.05.2015 14:55

Mardin'in Midyat ilçesinde, HDP üyeleri partilerine yapılan bombalı saldırıları kınayan basın açıklaması düzenledi.

HDP Midyat seçim bürosu önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan HDP Midyat İlçe Eşbaşkanı Harbiye Demir, Türkiye'de barış umutlarının yükselmeye başladığı sıralarda birilerinin devreye girerek umutları ortadan kaldırmaya çalıştığını ileri sürdü.

Seçim öncesi barış ve kardeşliğin önünde set olmaya çalışanların tekrar devrede olduğunu dile getiren Demir, şöyle konuştu:

"Çok değil daha birkaç ay önce yaşanan birçok olay, bugün Adana ve Mersin'deki HDP il ve ilçe örgütlerimize, üyelerimize yapılan kalleşçe saldırının ayak sesleri oldu. Bunun en somut göstergesi, seçim süreci başladığı andan itibaren HDP seçim bürolarımıza ve örgüt binalarımıza onlarca kez yapılan provokasyon girişimleri ve saldırılardır. Bizler sağduyumuzu koruyacağız. Seçim sürecini bir savaş ortamına çevirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Tüm halklarımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Hükümete de, derhal failleri tespit etmeleri konusunda uyarıyoruz."

Ardından Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Midyat ilçe Eşbaşkanı Zübeyir Erik de, kısa bir değerlendirme yapmasının ardından, gurup beş dakikalık sessiz oturma eylemi yapmasının ardından alandan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hdp'ye Yapılan Saldırılar Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement