Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi - Son Dakika
Yerel

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından yürütülen "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi Yeşilyurt Sadreddin Konevi İmam Hatip Lisesi'nde de uygulanmaya başladı.

04.12.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından yürütülen "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi Yeşilyurt Sadreddin Konevi İmam Hatip Lisesi'nde de uygulanmaya başladı.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yazılı açıklamasına göre, vakfın 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen ortaklığıyla başlattığı proje, bu yıl da Malatya'da hayata geçiriliyor.

Projenin tanıtımı için Sadreddin Konevi İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen programda konuşan Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurcan Berber, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yetimlerin yanında olduklarını ve bu konuda üzerelerine düşen her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Malatya Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım da savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle hem Türkiye'de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde anne babasını kaybetmiş yetim çocukların ihtiyaçlarının Malatyalı öğrencileri tarafından karşılanacağını kaydetti.

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, kampanyaya katılmak isteyen sınıflara birer koli gönderileceğini belirterek, "Kolinin içerisinde kumbaralar olacak. Bu kumbaralar her ay için doldurularak kardeşlerine göndermek üzere hesap numaralarına yatırılacak. Çocuklar bu kampanyayı en az bir sene yürütecekler. Önümüzdeki sene bir üst sınıftan arzu ederlerse devam edebilecek" ifadelerini kullandı.

Derin, sınıfların dilerlerse yetim kardeşlerine mektup yazabileceklerini de belirtti.

Programa, Malatya il Müftü Yardımcısı Hacı Mustafa Kılınç,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement