Herbaryum Bitki Müzesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Herbaryum Bitki Müzesi Açıldı

Herbaryum Bitki Müzesi Açıldı

Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde Herbaryum Bitki Müzesi açıldı. Törende konuşan Vali Yavuz, Zigana'nın doğal güzelliği ile bölgede ön plana çıkan mekanların başında geldiğini belirterek "Zigana'nın bitki çeşitliliği önemli" dedi.

17.08.2014 19:05  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zigana Doğa Okulu bahçesinde düzenlenen açılış törenine, Vali Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Torul Kaymakamı Recai Karal, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Herbaryum Müzeleri Sorumlusu Mehtap Öztekin, Zigana Coğrafyası Derneği Başkanı Savaş Aydın ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Yavuz, Zigana'nın doğal güzelliği ile bölgede ön plana çıkan mekanların başında geldiğini belirterek, "Zigana'nın bitki çeşitliliği bölgemiz ve hepimiz için çok önemli. Zigana farklı özelliklere sahip. Bu nedenle hem sizler hem de dışarıdan gelen bizler çok şanslıyız. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Bitki çeşitliliği bizim için çok büyük bir nimettir. Bunu biz tanıttığımız zaman burada Ziganalılar'dan çok Zigana'ya gelen turistlerimiz olur" diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Aydın ise müzenin sürekli açık olacağını ve Zigana'nın bitki çeşitliliğini tüm Türkiye'ye tanıtacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Herbaryum Müzeleri Sorumlusu Öztekin ise dört gün süreyle Zigana Dağı'nın çeşitli bölgelerinden yüze yakın bitki çeşidi topladıklarını, toplanan bitki türlerinin çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra sergilenecek hale getirildiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz ile beraberindekiler, Zigana Doğa Okulunda bulunan müzenin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Herbaryum Bitki Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement