Hipnozla Bilinç Altı Temizliği - Son Dakika
Güncel

Hipnozla Bilinç Altı Temizliği

Hipnozla Bilinç Altı Temizliği

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Halim Ulaş, öğrencilerin başarı ve motivasyonunu artırmak için hipnozla bilinç altı temizliği yaptı.

24.12.2015 11:28

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Halim Ulaş, öğrencilerin başarı ve motivasyonunu artırmak için hipnozla bilinç altı temizliği yaptı.

Atatürk Üniversitesi Oditoryumu'nda düzenlenen, 'quantummotivasyon' seminerine katılan yaklaşık bin öğrenciye önce 45 dakika video görüntüleri eşliğinde yaşanan hayata dair bazı görüntüler izleten Doç. Dr. Halim Ulaş daha sonra öğrencilerden oturdukları koltuğa yaslanıp ve vücutlarını serbest bırakmalarını istedi. Çalan müzik eşliğinde öğrencilerden gözlerini kapatmalarını ve kendisini can kulağı ile dinlemelerini isteyen Doç. Dr. Halim Ulaş, 5 dakika içinde salondakileri uyuttu. Bir süre uyuyan öğrencilerle konuşmaya devam eden Doç. Dr. Ulaş, "Şimdi gözlerinizi açın" diyerek salondakileri uyandırdı. Çevrelerine bakıp neler olduğunu anlamaya çalışan öğrencilere Doç. Dr. Halim Ulaş, "Şimdi hep birlikte çılgınca alkışlayalım ve ıslık çalalım" dedi. Bunun üzerine salon alkış ve ıslık sesleri ile yankılandı.

Öğrencilerden öncelikle 'Ben kimim?' sorusunun cevabını bulmaları gerektiğini isteyen Doç. Dr. Ulaş, kariyer planlaması yaparken kendilerini ne oranda tanıdıklarının önemli olduğuna işaret etti. Öğrencinin eksik ve güçlü yönlerini bilerek ortaya koyması gerektiğini de vurgulayan Doç. Dr. Ulaş, şöyle konuştu:

"Maalesef gençlerin motivasyonunun çok düşük olduğunu görüyoruz. Gençler öncelikle bir şeyler yapabileceklerine inanmalılar. Sonra ne yapacaklarına karar vermeliler. Ondan sonra da bunu nasıl yapacaklarını biz onlara öğretmeliyiz. Bunları hep birlikte yapmalıyız. Aksi takdirde başıboş, amacı, hedefi ve ideali olmayan bir gençlik ortaya çıkıyor. Bu da son derece tehlikeli bir şey. Bugün burada binden fazla gencimizle kariyer basamaklarından nasıl çıkarız? Yaşamdaki zorlukları nasıl aşarız? Kendi kariyer hedeflerimizi nasıl oluştururuz? Bu konuda emin adımlarla nasıl yürürüz? Onları konuştuk. Gençler büyük ilgi gösterdi. Burada öğrencilere kısmi bir hipnozla bilinçaltı temizliği yaptım. Kendilerini daha iyi hissedecekler. Öğrencilere seminerde ayrıca azimli ve istekli oldukları takdirde karşılarına çıkacak engellerin tamamının çok rahat aşabileceklerini, hedefe emin adımlarla yürümelerini, zihnimizdeki sıkıntıları kaldırırsak daha başarılı olacaklarını anlattım."

Seminerin başarılı geçtiğini söyleyen öğrenciler ise, "Kendimizi daha dinç hissediyoruz. Geleceğe daha inançlı bakıyoruz. Motivasyonumuz yükseldi ve günlük yaşamın stresini atıp, sıkıntılarımızla daha kolay baş edebileceğimize inandık" dediler. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hipnozla Bilinç Altı Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ali uzun: Oktan Keleş in kitaplarında uyarmıştı bir bir gerçekleşiyor 0 0 Yanıtla

Advertisement