Hisarcık'ta "Hediyem Kur'an-ı Kerim Olsun" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta "Hediyem Kur'an-ı Kerim Olsun" Kampanyası

Hisarcık\'ta "Hediyem Kur\'an-ı Kerim Olsun" Kampanyası

Diyanet Vakfı Hisarcık Şube Başkanı Müftü Mustafa Arda, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Hediyem Kur´an Olsun” projesi ile kişi ve kurumlara Kur´an-ı Kerim hediye edileceği belirtti.

17.08.2015 16:21

Diyanet Vakfı Hisarcık Şube Başkanı Müftü Mustafa Arda, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Hediyem Kur'an Olsun" projesi ile kişi ve kurumlara Kur'an-ı Kerim hediye edileceği belirtti.

Hisarcık Müftüsü Mustafa Arda ; "Hediyem Kur'an Olsun" projesi ile hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilecek olan Kur'an-ı Kerim'lerin, Türkiye'de ve yurt dışında Kur'an-ı Kerim bulunmayan yerlere, ihtiyaç duyan, ancak satın alma gücü olmayan kişi ve kurumlara ulaştırılacağını belirtti.

Müftü Arda, açıklamasında; son zamanlarda yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir şekilde Kur'an-ı Kerim talebiyle karşılaşıldığını dolayısıyla yurt dışında ihtiyaç duyulan coğrafyalarda, yurtiçinde de okullara, yurtlara, hastanelere, cezaevlerine, Kur'an kurslarına, yoksullara ve hafızlık öğrencilerine ulaştırılmak üzere; Kur'an-ı Kerim ve Kur'an-ı Kerim mealleri dağıtımına yönelik bir kampanya düzenlendiğini ve bu amaçla Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde Kur'an-ı Kerim'in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek amacıyla 'Hediyem Kur'an Olsun' kampanyası başlatıldığını söyledi. Hediye edilecek Kur'an-ı Kerim'in mealinin de farklı dillerde basılacağını vurgulayan Arda; "Hediyem Kur'an Olsun" projesi, farklı dillerde oluşturulan mealleriyle daha çok insanın Kur'an-ı Kerim'e ulaşmasına, onu anlamasına, hayatına Kur'an'la anlam kazandırmasına ve İslam dininin doğru anlaşılmasına da katkı sağlayacağını ifade etti.

SMS ve Online bağış yapılabileceğine dikkat çeken Arda, başlatılan kampanya doğrultusunda, Türkiye Diyanet Vakfı üzerinden açılacak banka hesaplarına ve SMS mesajlarına yapılacak yardımlarla temin edilecek Kur'an-ı Kerimler'in, dünyanın ihtiyaç duyulan her yerindeki kişi ve kuruluşlara ulaştırılacağını belirtti.

Projenin uzun soluklu olduğunu vurgulayan Arda, şunları kaydetti: "Proje, Kur'an-ı Kerimi her gönle ulaştıracak bir proje. Bağış yapmak isteyen Müslümanlar bu hayra katılarak kısa mesaj, banka veya elden bağış yöntemiyle istediği miktarda Kur'anı ihtiyaç duyan kişi ve kurumlara ulaştırabilir. Böylelikle Kur'an sayesinde bir gönül köprüsü kurulacaktır. Proje için özel ve her türlü bilginin edinilebileceği www.hediyemkuranolsun.com web sayfası hizmete açılmıştır. Tüm GSM operatörlerinden 4333 nolu SMS numarasına 12 TL, online bağış yöntemleriyle yurt içinde 8 TL, yurt dışında ise kargo bedeliyle birlikte 12 TL tutarında bağış ile Kur'anlarımız ilk etapta Balkanlar ve Orta Asya'da 18 ülkeye ulaştırılacaktır." diye konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta 'Hediyem Kur'an-ı Kerim Olsun' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement