Hizb-Ut Tahrir Türkiye Üyelerinden İsrail ve Rusya Protestosu - Son Dakika
Güncel

Hizb-Ut Tahrir Türkiye Üyelerinden İsrail ve Rusya Protestosu

Hizb-Ut Tahrir Türkiye Üyelerinden İsrail ve Rusya Protestosu

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu üyeleri, teravih namazı sonrası Fatih Camii avlusunda hükümetin İsrail ve Rusya ile anlaşmasını protesto etti.

02.07.2016 04:33  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu'na bağlı üyeler, Kadir gecesi bir araya gelerek Fatih Camii'nde teravih namazı kıldı. Camii çıkışında avluda toplanan grup, hükümetin İsrail ve Rusya ile anlaşmasını protesto etti. Gruba teravih namazından çıkan vatandaşların da destek verdiği görüldü. "Müminler Allah'tan başka hiçbir otoriteyi dost edinmesinler. Rusya ve İsrail iki terör devletidir" yazılı pankartı açan grup zaman zaman tekbir getirerek slogan attı.

Basın açıklamasında grup adına konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, "Bizler bu Ramazanı bu Kadir Gecesini buruk bir sevinçle karşıladık. Buruk bir şekilde yaşadık Ramazanı. Halen Filistin topraklarında katil İsrail işgalci konumunda duruyor. Bu Ramazan ayında Rusya, Suriye'deki müslüman kardeşlerimizi katletti.

"BU ANLAŞMALAR ASLA VE ASLA KABUL OLMAYACAK"

Çin ve Rusya, Türkistan coğrafyasındaki müslüman kardeşlerimize zulm etti ve müslüman kardeşlerimizi inim inim inliyor. Buna rağmen müslüman yöneticilerimiz Türkiye yönetimi İsrail ve Rusya ile ihracat anlaşmalarına imzalar attılar. Bizler bu anlaşmaların, müslümanlar indinde asla ve asla kabul olmayacağını burada ilan ediyoruz. Filistin topraklarına karşılık, müslümanların kanına karşılık İsrail ile ihanet anlaşmaları imzaladılar.

"TÜRKİYE YÖNETİMİ DÜN SÖYLEDİĞİNİ BUGÜN SÖYLEMİYOR"

Türkiye yönetimi dün söylediğini bugün söylemiyor. İsrail davası bizim davamızdır dediler. Mavi Marmara'nın hesabı sorulacak dediler. Ancak bugün, İsrail devleti ve İsrail halkı bizim dostumuzdur diyorlar. İsrail ile anlaşmamız gerekir. Bu bölgenin gerçeğidir diyorlar" dedi.

Kar'ın konuşmasından ardından okunan dua ile eylem sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hizb-Ut Tahrir Türkiye Üyelerinden İsrail ve Rusya Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement