Hızlı Klavye Kullanım Kursu - Son Dakika
Yerel

Hızlı Klavye Kullanım Kursu

Hızlı Klavye Kullanım Kursu

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından Hızlı Klavye Kullanım (F klavye) Kursu açıldı.

03.11.2015 10:53

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından Hızlı Klavye Kullanım (F klavye) Kursu açıldı.

Hisarcık Çok programlı Anadolu Lisesi Muhasebe ve Finansman Alan Şefi Cemil Şimşek tarafından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binasında verilen hızlı klavye kullanım kursuna 34 kursiyer katılıyor. Haftada 3 gün 12 saat olarak düzenlenen ve toplam 160 saatlik kurs 2 ay sürecek.

Günümüzde hızlı yazmanın memurluğa girişte gerekli bir şart olması açısından çok önemli bir özellik olduğunu belirten Kurs Öğretmeni Cemil Şimşek, "Hızlı yazmak, her kullanıcıya gerekli bir kabiliyettir. Kursumuza başta Meslek Yüksekokulu öğrencileri olmak üzere bazı öğretmen ve polis memurlarından katılım var. Türkçe cümle yapısına uygun olarak hazırlanan F klavyenin öğretimine önem verilmesi gerekir. F klavye öğretiminde en büyük sıkıntıların başında her yerde karşımıza çıkan Q klavyesi gelmektedir. Hızlı Klavye Kullanımı kursu sonunda kursiyerlerimizin F klavye kullanımı becerileri internet kafe, iş yerleri ve diz üstü bilgisayarlardaki Q klavyesi ile körlenmekte, bu durum bizleri üzmektedir" diye konuştu.

Kursiyer Polis memuru Murat Aksu, özellikle ifade tutanağı tanzimi esnasında hızlı yazmanın gerekliliğini gördüğü için Hızlı Klavye Kullanımı (F klavye) Kursuna katıldığını söyledi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hızlı Klavye Kullanım Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement