Hollanda Heyeti Büyükşehir'de - Son Dakika
Güncel

Hollanda Heyeti Büyükşehir'de

Hollanda Heyeti Büyükşehir\'de

Hollanda Sosyalist Parti Genel Sekreteri Hans Van Heijningen ile milletvekili Saadet Karabulut, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

17.11.2014 23:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda Sosyalist Parti Genel Sekreteri Hans Van Heijningen ile milletvekili Saadet Karabulut, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek savaş dolayısıyla yaşanan göç halkında bilgi aldı.

Konukları Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Cihan Aydın, Erkan Erenci ve Genel Sekreter Fethi Süvari karşıladı. Meclis Üyesi Cihan Aydın, Eşbaşkan Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın acil başka toplantıya katıldıklarını belirterek konuklara selamlarını iletti. Hollanda Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Hans Van Heijningen, Avrupa'da Kürtlerle ve ileri Türk kesimleri ile ilişkileri bulunduğunu belirterek, bu ilişkinin sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Son gelişmeler dışında da buraya dönük ilgileri bulunduğunu anlatan Heijningen, gelen mülteciler konusunda nasıl destek olabileceklerini sordu. Yaptıkları ziyaretin aslında bir dostlar arasındaki görüşme ve ziyaret olduğunu ifade eden Heijningen, ilk defa Diyarbakır'da olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

Meclis Üyesi Cihan Aydın da yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, kurumlar arası, belediyeler arası ve üst çatı olarak siyasi ilişkilerin önemli olduğunu söyledi.

Hollanda Sosyalist Partisi Milletvekili Saadet Karabulut da bölgedeki durumu gözlemlemeye geldiklerini ifade ederek "Belediye olarak çadır kurdunuz ve gerçekten mükemmel bir çalışma gösteriyorsunuz" dedi. İnsani yardım konusunda ve göçün şehri nasıl etkilediği konusunu merak ettiklerini ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hollanda Heyeti Büyükşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement