Hollandalı Bakan, Nizip'te Çadırkentte Suriyelileri Ziyaret Etti (2) - Son Dakika
Güncel

Hollandalı Bakan, Nizip'te Çadırkentte Suriyelileri Ziyaret Etti (2)

Hollandalı Bakan, Nizip\'te Çadırkentte Suriyelileri Ziyaret Etti (2)

Suriye KONUSU EN ÖNEMLİ İNSANLIK TRAJEDİSİ Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.

07.01.2015 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye KONUSU EN ÖNEMLİ İNSANLIK TRAJEDİSİ

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Vali Ata da kamplarda yaşayan tüm Suriyelilerin masraflarının Türkiye tarafından karşılandığını, ziyarete gelen yabancı heyetlerin sadece teşekkür etmekle kaldığını maddi yardımda bulunmadığını söyledi. Konuşması sırasında Bakan Koenders'ten Hollanda'da 10 bin Suriyeli mülteci olduğunu öğrenen Ata, isterlerse Gaziantep'teki sığınmacılardan Hollanda'ya gönderebileceklerini ifade ederek, uluslararası kamuoyunun mülteci konusunda sorumluluk alarak destek olması çağrısında bulundu.

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders de diğer ülkelerin Suriye'deki sorunun ciddiyetiyle finansal anlamdaki yardımlarının aynı oranda olmadığını ifade ederek, "Komşu ülke olduğunuz için sizde daha fazla bulunuyor ama uluslararası toplum olarak sorumluluklarımız var. Hükümetimiz gerçekten elinden geldiğince destek olmaya çalışıyor. Biz de dışişleri bakanları olarak bu konuya çözüm bulmada önemli bir rol oynayacağız. Bizim görevlerimizden biri de bu. Bu sorun maalesef dünyadaki en önemli insanlık trajedilerinden bir tanesi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hollandalı Bakan, Nizip'te Çadırkentte Suriyelileri Ziyaret Etti (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement