Hotar, Görevi Akdağ'dan Devraldı - Son Dakika
Politika

Hotar, Görevi Akdağ'dan Devraldı

65. Hükümet'te Sağlık Bakanı olan Recep Akdağ, AK Parti Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Nükhet Hotar'a devretti.

25.05.2016 15:14

65. Hükümet'te Sağlık Bakanı olan Recep Akdağ, AK Parti Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Nükhet Hotar'a devretti.

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Akdağ, bir yandan parti içinde diğer taraftan da bakanlıklarda baş döndürücü bir hızla ve son derece demokratik bir ortamda değişimler yaşandığını söyledi. Akdağ, "Süratliyiz, çünkü hizmete ihtiyaç var, bu dönüşümleri ne kadar hızlı yaparsanız o kadar az zaman kaybı olur. Çünkü böylesi değişikliklerde hükümet değişiklikleri, parti yönetimi değişiklikleri, bürokrasi, çalışanlar, hizmet edenler, biraz işi rölantiye alıyorlar tabii olarak." diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı görevini Mehmet Müezzinoğlu'ndan devraldığını hatırlatan Akdağ, Müezzinoğlu'nun yaklaşık 3,5 yıldır sağlığa hizmet ettiğini, şimdi ise partiye hizmet edeceğini söyledi.

Kendisinin de partide Nükhet Hotar ile bir bayrak değişimi yapacaklarını aktaran Akdağ, görevini parti yönetiminin en tecrübeli ismine bıraktığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Hotar'ın uzun bir dönem Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptığını hatırlatan Akdağ, "Nükhet Hanım, biraz bu konularda acemi çünkü ilk defa devir teslim yapıyor, 14 senedir ilk defa devir teslim yapmak da zannediyorum bizim partinin rekoru, başka örneği olduğunu zannetmiyorum. Onun için kendisini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hotar'a başarılar dileyen Akdağ, bakanlık hizmetlerinde kendilerinden destek alacaklarını söyledi.

"Hizmetlerin üstüne yeni hizmetler koymayı hedefliyoruz"

Genel Başkan Yardımcısı Hotar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm parti yöneticilerine teşekkür ederek, partide ciddi bir deneyim kazandığını ancak devir teslimde çok deneyimsiz olduğunu, bu deneyimi de bugün kazanmış olacağını belirtti.

Ar-Ge Başkanlığının çok stratejik ve parti politikalarını belirleyen çok önemli bir birim olduğunu vurgulayan Hotar, "İnşallah burada daha önce Başkanlarımızın da yapmış olduğu gibi çok değerli hizmetlerin üstüne yeni hizmetler koymayı hedefliyoruz." dedi.

Hem desteklere ihtiyaçlarının olduğunu hem de kendilerinin her türlü desteğe hazır olduklarını söyleyen Hotar, Bakan Akdağ'a da "daha önceki yaptığı sesli ve sessiz devrimlerini devam ettirmesi için" başarılar diledi.

Konuşmanın ardından Akdağ ve Hotar birbirlerine çiçek takdim etti. Bakan Akdağ, çiçeğini Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam'a verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hotar, Görevi Akdağ'dan Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement