Hotar: İzmir'deki seçimlere şaibe karışmıştır - Son Dakika
Güncel

Hotar: İzmir'deki seçimlere şaibe karışmıştır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "İzmir'de seçimlere şaibe bulaşmıştır, gölge düşmüştür.

31.03.2014 02:59

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "İzmir'de seçimlere şaibe bulaşmıştır, gölge düşmüştür. Tüm İzmir seçim sonuçlarına itiraz edeceğiz" dedi.

Hotar, Celal Atik Spor Salonu'nda kurulan İl Seçim Kurulu'nda yaptığı açıklamada, yerel seçim sonuçlarının tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Seçimlerin İzmir için hayırlı, uğurlu olduğunu söyleyemeyeceğini, İzmirlilerin oylarının resmi görevliler ve bazı muhalefet partililer tarafından heba edildiğini savunan Hotar, şöyle konuştu:

"İzmir'de seçimlere şaibe bulaşmıştır, gölge düşmüştür. Bu kabul edilemez durumdur. İzmirlilerin çok değerli oyları bizzat resmi görevliler tarafından ve bazı muhalefet partililer tarafından heba edilmektedir, değiştirilmektedir, sahtecilik yapılmaktadır. Biz de bol miktarda resmi ve kaydı var. İtirazlarımız için gerekli girişimleri yapacağız. Resmi görevliler mikrofondan 'Torbalarınızı, mühürleri açmadan teslim edin' diye iki kez anons ettiler. Böyle bir rezalet olamaz. Demek ki torbalar açılıyor ki iki kez resmi anons oldu.

Şöyle bir garabet oluşmuş bu salonda. Birer nüsha teslim edilen tutanakların yanına boş bir tutanak verilip 'Gidip bunu doldurun getirin' deniyor. Alıyor arkadaş onu gidiyor, istediği gibi ikinci tutanağı dolduruyor. Tek kişi 5 tane imzayı atıp getiriyor veriyor. Bunun hangisi hakiki onu bilip de mukayese etmek de çok mümkün olamayacağı için muhtarların da listesini koyuyor önüne birisini seçiyor kafasına göre ya da hangisini tanımışsa. O muhtara "Şu kadar oy çıkmıştır" diye yazıp imzalayıp götürüp teslim ediyor. Bunların hepsi bizde kayıtlı. Ama ne acıdır ki demokrasinin önderi, lideri olduğunu düşündüğümüz ve hala buna inandığımız İzmir'de oyların bu şekilde heba edilmesi, sahte imzaların atılması, sahte tutanakların tutulması noktasında diğer muhalefette bulunan milletvekilleriyle yaptığımız görüşmelerde "İtirazınızı yapın, ne olacak" şeklinde son derece duyarsız bir yaklaşımla karşılaşmak ayrıca çok incitici, canımızı yaktı."

- "AK Parti oyları İşçi Partisi'ne yazıldı"

"53 AK Parti oyu İşçi Partisi'ne yazıldı" diyen Hotar, bunu görüntülediklerini, tek bir oyun bile başka bir yere gitmesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

İzmirlilerin verdikleri oyun yerine gitmediğini, heba olduğunu savunan Hotar, "İzmir'de seçimlerin tekrarlanması gerekmektedir. Bir torbanın mührünü yerde bulduk. Bu kadar gayri ciddi, bu kadar duyarsız, bu kadar sahtekar bir uygulama olamaz, hepsini kınıyoruz. Önce Allah'a havale ediyoruz ama adaletin gereğini yapacağını düşünüyoruz ve bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

- "Oylar buharlaşıyor"

Bir gazetecinin İzmir'de AK Parti'nin 3 ilçe belediye başkanlığını kazandığı yönündeki sorusu üzerine Hotar, "İlçe görevlilerimizden, yetkililerimizden aldığımız bilgilere göre 5 ilçe daha var. Ama buraya gelince o oylar buharlaşıyor ve bahsettiğiniz gibi 3 ilçe görünüyor gibi. Onları da net söyleyemiyoruz ki. Buraya gelene kadar 8 ilçe diyelim buradan çıkıyor 3 ilçe" şeklinde konuştu.

Ağırlıklı olarak AK Parti'nin oylarının olmadığını, "sandıklarda oyların buharlaştırıldığını" öne süren Hotar, "Bu sonuçları hiçbir şekilde resmi ve doğru kabul etmediğim için reddediyoruz bu sonuçları. İzmir'de seçimlerin tekrarlanması gerekmektedir. Tüm İzmir seçim sonuçlarına itiraz edeceğiz. İzmir adına kötü bir demokrasi sınavı olmuş oldu. Buna sebep olmuş olanlardan gerçek İzmirlinin hesap soracağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Hotar, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Seçim Koordinasyon Merkezi'nde seçimleri takip ettiğini, gerekli görüşmeleri ve yönlendirmeleri yaptığını kaydetti.

Nükhet Hotar, oyların bulunduğu torbaların sökülmüş iki adet mührünü de gazetecilere verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hotar: İzmir'deki seçimlere şaibe karışmıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement