Hozat Alt Komisyonu Dvd'nin Çözümünü Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Hozat Alt Komisyonu Dvd'nin Çözümünü Bekliyor

Coşkun Ergül - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Hozat Alt Komisyonu, Tunceli'deki fişlemelerin yer aldığı 53 DVD'nin çözümünü bekliyor.

08.03.2013 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Coşkun Ergül - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Hozat Alt Komisyonu, Tunceli'deki fişlemelerin yer aldığı 53 DVD'nin çözümünü bekliyor.

Hozat Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Jandarma Kriminal Dairesi Başkanlığı'nın, öngörülen kelimelerin taramasıyla elde ettiği bilgi ve belgeleri bir DVD ile Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiğini söyledi.

Fişlemelerin olduğu tespit edilen DVD'nin çözümünü beklediklerini ifade eden Metiner, "Özel yetkili savcılık, onun çözümünü yapıp bize gönderdiğinde biz de Hozat Alt Komisyonu olarak raporumuzu kaleme almaya başlayacağız" dedi.

Metiner, "O DVD'nin çözümünün çalışmalarınıza çok büyük etkisi olacak" sözleri üzerine, "Kesinlikle orada, iddia edilen fişlemelerin hem nicelik hem de nitelik olarak bütün resim ortaya çıkacak" diye konuştu.

"DVD bu hafta gelebilir mi-" sorusuna, Metiner, "Gelmemesi için bir neden yok. Özel olarak bunu takip ediyorum. Jandarma Kriminal Dairesi Başkanı'nı arıyorum, cumhuriyet savcısını arıyorum, tıkanıklık varsa onu aşmaya çalışıyorum" yanıtını verdi.

Mehmet Metiner, Tunceli Emniyet Müdürlüğü ile Jandarmasına ait 32 bilgisayarda şifrelemeler olduğunu ifade ederek, "Onların 25 tanesinin şifresi kırılarak çözümü yapılmış, 7 tanesinin şifresinin ise 10-15 gün içinde çözüleceği belirtildi. O bilgisayarlarda kurumların kendi içlerindeki yazışmaları var" dedi.

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hozat Alt Komisyonu Dvd'nin Çözümünü Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement