Hüdavendigar'da Huzur Dolu 'Şehri Ramazan' - Son Dakika
Güncel

Hüdavendigar'da Huzur Dolu 'Şehri Ramazan'

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Şehri Ramazan' etkinlikleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

22.06.2015 10:23

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından Hüdavendigar Kent Parkı´nda düzenlenen 'Şehri Ramazan' etkinlikleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Programda bu hafta sonu sahneye çıkan Ramazan Büyükoruç ve Rıza Kara, kendilerini izleyenlere huzur dolu anlar yaşattı.

Bursalı tasavvuf sanatçısı Ramazan Büyükoruç, yaklaşık bir saat süren konserde kendi eserlerinin yanı sıra sevilen ilahileri de seslendirdi. Gemlik'te yaşayan sanatçı, 'Şehri Ramazan 2015' etkinlikleri kapsamında yerel sanatçılara da değer verildiği ve destek olunduğu için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Yeni albümü için Türkiye turnesine çıkmadan önce Hüdavendigar Kent Parkı'nda Bursalılara eserlerini seslendiren sanatçı, seyircilerle de sık sık sohbet etti.

Kara'dan özel ilahiler

Bursalı sanatçı Rıza Kara ise yaklaşık bir saat süren konserinde tasavvuf müziği, ezgi ve ilahilerden oluşan bir repertuvarla dinleyicilerini selamladı. Konserine, Ahmet Kuddusi Hazretleri'nin 'Seyreyle güzel kudreti mevla neler eyler' gazeliyle başlayan Kara, programında geleneksel ilahi ve tasavvuf müziğinin en güzel eserlerinden de örnekler verdi. Kara'ya ilahilerinde seyirciler de eşlik etti. Sanatçı, Yunus Emre'nin 'Gel gör beni aşk neyledi' ilahisini söylerken, izleyicilerin cep telefonlarının ışığını açarak sanatçıya eşlik edişiyle Hüdavendigar'da güzel görüntüler oluştu.

Orta Oyunu coşkusu

Hüdavendigar Kent Parkı'nı şenlendiren etkinliklerden biri de geleneksel Türk halk tiyatrosu örneklerinden orta oyunuydu. Özellikle çocuklu ailelerin yoğun ilgi gösterdiği programda, orta oyununun yanı sıra, Ramazan ayına has sahne gösterileri de ilgiyle izlendi. Başlarından komik olayların geçtiği Osmanlı dönemindeki karakterleri canlandıran tiyatrocular, seyircileri güldürürken bol bol da alkış aldı. Hüdavendigar Kent Parkı'nda keyifli anlar yaşayan çocuklar, serin havaya rağmen oyuncuları programın sonuna kadar merakla ve heyecanla takip etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hüdavendigar'da Huzur Dolu 'Şehri Ramazan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement