Hukukçular Ankara'daki Terör Saldırısını Kınadı - Son Dakika
Yerel

Hukukçular Ankara'daki Terör Saldırısını Kınadı

Diyarbakır Barosu avukatları, cübbelerini giyerek Ankara’da önceki gün düzenlenen terör saldırısını kınadı.

12.10.2015 13:50

Diyarbakır Barosu avukatları, cübbelerini giyerek Ankara'da önceki gün düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Diyarbakır Adliyesi önünde düzenlenen açıklamaya avukatlar destek verdi. Grup, basın açıklaması öncesi, patlamada hayatını kaybedenlerin anısında bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Burada grup adına basın açıklamasını Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi okudu. Elçi, Ankara'da vahşice gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden masum insanları, barış savunucularını saygıyla andıklarını söyledi. Barış ve kardeşlik talebini, barış çığlığını boğmaya yönelik bu vahşi ve alçakça saldırıyı şiddetle kınayıp, lanetlediklerini belirten Elçi, "Acımız büyük. Savaşa, ölüme karşı barış çığlığını haykırmak için Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya giden barış güvercinlerini acımasızca katlettiler. Toplumumuzun Ankara'da katledilen barış savunucularının anısını yaşatacağından, onların barış çığlığını daha da gürleştirerek büyüteceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Şüphesiz toplumumuzun birlikte, bir arada, demokratik ve özgür bir ülkede barış içinde yaşama arzu ve iradesini hiçbir karanlık odak ve vahşi saldırı yok edemeyecektir. Katil ve karanlık güçlerin bu saldırısı halkların barış talebini daha çok güçlendirecektir. Ankara'daki saldırı, yakın tarihimizin barbarca işlenmiş en ağır eylemidir. Bizi yönetenler ve onların emrinde olan, biz yurttaşların güvenliğinden sorumlu güvenlik görevlileri; barış gibi kutsal bir değer, ekmek ve su kadar hayati, toplumsal bir talep olan barışın savunucusu o masum insanları koruyamadılar" dedi.

Toplumun barışına, özgürlüğüne, birlikte yaşama iradesine ve kardeşliğine kasteden hiçbir katliamın faillerinin bu güne kadar adalet önüne çıkarılmadığını ileri süren Elçi, "Adana ve Mersin'de yapılan katliam girişimi, Suruç'ta Türkiye toplumunun adeta vicdanı olan ve Kobanili kardeşlerinin yardımına koşan o gencecik insanlarımızın vahşice katledilişi ve 5 Haziran 2015'te Diyarbakır'da binlerce kişiyi öldürmeyi hedefleyen katillerin arkasındaki karanlık halen de aralanmış değildir. Bizi yönetenlerin, yetkililerin unutmamaları gereken bir gerçeği, buradan, bir adliye binasının önünden haykırmak isteriz; Türkiye'nin toplumsal barışının tümüyle bozulması istenmiyorsa, Türkiye'nin Suriye'ye dönmesi istenmiyorsa, şehirlerimizin Halep'e dönmesi istenmiyorsa yurttaşları korumak, güvenliklerini almak, yaşam haklarını sağlamak için tam bir kararlılıkla gerekli önlemleri alınmalı, son 4-5 ay içinde yaşanan katliamların failleri, bu katliamların yaşanmasında ihmalleri olan her kim varsa etkili şekilde soruşturularak adalet önüne çıkarılmalıdır. Adli ve idari makamların hızla ve hemen faillere ulaşarak ve bu vahşi saldırının arkasındaki bütün karanlık tabloyu ortaya çıkarması toplumumuzun sosyal barışı, güvenliği ve geleceği bakımından acil bir görevdir. Saldırıda hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve toplumuza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Elçi, konuşmasının son bölümünde ise Barış Platformu'nun aldığı karar ile ilgili, "Yas süresi boyunca, biz de Diyarbakır Barosu yönetimi olarak bütün meslektaşlarımıza bugün ve yarın acil ve zorunlu işler dışında insan haklarının acil gerektirdiği durumlar dışında duruşmalara girmemelerini ve Barış Platformu'nun kararına destek sunmalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hukukçular Ankara'daki Terör Saldırısını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement